Mladí ľudia a eurofondy – Road show 2014 pokračuje

03.10.2014

 
Informatívna Road show 2014 s názvom Eurofondy a moje mesto, ktorú pripravil pre študentov stredných a stredných odborných škôl Úrad vlády Slovenskej republiky, zavíta na budúci týždeň na stredné školy v Banskej Bystrici a Žiline a neskôr aj do Prešova a Košíc. Doteraz sa na road show zúčastnilo už vyše 180 študentov, ktorí zvládali aj vstupné testy o Európskej únii a zapájali sa do diskusie.
 
V stredu 8.októbra sa na Road show 2014 v žilinskom Gymnáziu Hlinská 29 spolu so zástupcami úradu vlády zúčastní aj vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR Dušan Chrenek: Je veľmi dôležité, aby práve mladí ľudia vedeli o tom, ako Európska únia podporuje Slovensko, lebo oni sú tí, ktorí výsledky tejto podpory budú nielen využívať, ale budú o niekoľko rokov aj spolurozhodovať o tom, akým spôsobom a ako efektívne sa európske prostriedky zužitkujú.“
 
Podnetné budú aj slohové práce študentov tretích ročníkov stredných škôl, v ktorých vyjadria svoj názor na tému eurofondov a ich prínosu pre svoje mesto či najbližšie okolie.  Autori 20 najlepších slohových prác dostanú vecné ceny, napríklad tablet, mobilné telefóny či digitálne fotoaparáty. Odborná komisia začne slohové práce hodnotiť po 16. októbri. Študentské práce budú zverejnené na portáli www.nsrr.sk, ako aj v špecializovanom časopise Eurokompas.

Road show 2014, ktorej základnou myšlienkou je zviditeľnenie finančnej pomoci EÚ prostredníctvom originálneho pohľadu mladých ľudí, sa začala 16. septembra v Bratislave a pokračovala v Nitre, Trenčíne a Trnave. Úrad vlády SR pripravil podujatie v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku ako súčasť osláv 10. výročia vstupu Slovenskej republiky do EÚ.
 
 
          Úrad vlády SR
          OPTP
16044