Karta do raja aj v lete

17.03.2015

Zľavy, informácie tu a teraz a nordic walking – to sú horúce novinky leta 2015 v Slovenskom raji.
 
Počas tejto zimnej  sezóny Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj v rámci projektu Programu švajčiarsko - slovenskej spolupráce Úradu vlády SR odštartovala projekt regionálnej zľavovej karty - Karta do raja. Súčasťou karty boli rôzne benefity pre návštevníkovSlovenského raja:  zľavy na skipasy v lyžiarskych strediskách, zľavy do gastronomických a ubytovacích zariadení, zľavy na služby v rámci zimnej sezóny a pod.  Karta do raja bude aktuálna pre všetkých turistov a návštevníkovaj počas nastávajúcej letnej turistickej sezóny. Ponúkne výhodné vstupy do roklín Národného parku Slovenský raj, zľavy do hotelov, penziónov, reštaurácií, wellness atď. 
 
Jednou zo služieb, ktoré poskytuje OOCR Slovenský raj, je možnosť online rezervácie ubytovania v hoteloch, penziónoch, chatách, chalupách či súkromí prostredníctvom webovej stránky www.vraji.sk. Pre turistov a návštevníkov Slovenského raja a jeho okolia je k dispozícii bezplatná mobilná aplikácia vraji.sk, ktorá ponúka množstvo aktuálnych užitočných informácií pre užívateľov smartfónov či tabletov.  Pomocou nej tak môžu zistiť svoju aktuálnu polohu, informácie o ubytovaní, reštauráciách a ďalších službách doslova na mieste, kde sa návštevník v danej chvíli nachádza. Ubytovacia kapacita v lokalite je 4625 miest, k dispozícii je takmer 70 stravovacích zariadení.
 
V obciach a na iných frekventovaných miestach boli osadené informačné mapy s množstvom informácií o možnostiach, službách a ďalších aktivitách v Slovenskom raji. Na každej mape je tiež QR kód na stiahnutie mobilnej aplikácie pre lepšiu orientáciu v priestore.  Podobné  informačné  tabule pre cyklistov budú osadené ešte tento rok.
 
Horúcou novinkou roku 2015 jepríprava tratí a vyškolenie inštruktorov na čoraz populárnejší nordic walking. Tento produkt má veľký potenciál s možnosťou  rôznych kombinácií s ďalšími športovými a relaxačnými aktivitami.
 
Úrad vlády SR
OOCR Slovenský raj

17267