Peter Pellegrini: Slovenská republika bude v rámci svojho predsedníctva vystupovať ako zodpovedný člen Európskej únie

26.04.2016

Podpredseda vlády SR pre investície Peter Pellegrini sa v utorok 26. apríla 2016 stretol s veľvyslancami členských krajín EÚ akreditovanými na Slovensku.  Témou stretnutia boli najmä priority historicky prvého polročného predsedníctva v Rade EÚ.

Program slovenského predsedníctva bude formulovaný v troch hlavných oblastiach. V oblasti ekonomicko-finančnej agendy, jednotného trhu so zameraním na európske projekty, akým je napríklad jednotný digitálny trh a energetická únia a v neposlednom rade oblasť vonkajších vzťahov a riešenia európskych výziev, ktoré si vyžadujú spoločný prístup, s osobitným dôrazom na problematiku migrácie a proces rozširovania EÚ.  Priority slovenského predsedníctva Rady budú reflektovať súčasný vývoj a skutočné potreby, ako aj výsledky referenda v Spojenom kráľovstve.

Peter Pellegrini ubezpečil prítomný diplomatický zbor,  že Slovenská republika bude v rámci svojho predsedníctva vystupovať ako zodpovedný člen Európskej únie a že vláda SR urobí všetko potrebné, aby zaistila úspešný a bezpečný priebeh predsedníctva Slovenskej republiky. Zároveň zdôraznil záujem o dialóg a spoluprácu s vedúcimi zastupiteľských úradov.

20455