Podpredseda vlády SR pre investície dnes prijal iránskeho viceprezidenta

04.05.2016

Viceprezident Iránskej islamskej republiky a prezident Organizácie pre jadrovú energiu Iránu Aliakbar Salehi dnes rokoval s podpredsedom vlády SR pre investície Petrom Pellegrinim a s ministrom hospodárstva Petrom Žigom. Obidve strany sa na rokovaniach zhodli, že prevažuje záujem o podporu spolupráce v automobilovom priemysle, IT, energetickom sektore, vrátane obnoviteľných zdrojov.
 
„Spolu s pánom viceprezidentom sme sa zhodli na tom, že je potrebné naďalej rozvíjať politický dialóg a pravidelné bilaterálne kontakty na vysokej úrovni.Po zrušení sankcií uvalených na Irán má Slovensko záujem o rozvoj vzťahov najmä v ekonomickej oblasti,“uviedol podpredseda vlády SR pre investície Peter Pellegrini.

Počas návštevy ministra financií Petra Kažimíra a vtedajšieho ministra hospodárstva Vazila Hudáka boli v januári 2016 v Teheráne podpísané dve bilaterálne dohody na podporu obchodnej spolupráce – dohoda o zabránení dvojitému zdaneniu a dohoda na podporu investícií. Táto návšteva vytvorila spolu s podnikateľskou delegáciou solídny základ pre vzájomný rozvoj bilaterálnych vzťahov.

20477