Premiéra Tanečného divadla Ifjú Szivek pod záštitou ministra kultúry

22.09.2016

Tanečné divadlo Ifjú Szivek predstaví po prvýkrát na Slovensku celovečernú tanečno-divadelnú inscenáciu Finetuning. Choreografia Dušana Hégliho zožala obrovský úspech na francúzskom divadelnom festivale OFF d´Avignon v júli 2016. Teraz si môže toto predstavenie vychutnať aj slovenské publikum už túto  sobotu, 24. septembra 2016 v bratislavskom Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava.
 
Festival OFF d´Avingon je najväčším a najprestížnejším divadelným festivalom v Európe. Ifjú Szivek tancovali počas podujatia 22-krát, neraz vypredali sálu a dostali množstvo pozitívnej kritiky. “Určite jedno z najlepších predstavení festivalu Avignon 2016. Treba vidieť”, vyzýva nás Robert Aburbe v Theatrotheque.
 
Finetuning priblíži divákovi vzťah medzi tancom a hudbou, zvukom a pohybom a zároveň spracováva aj tému domáceho násilia. Choreografia v divákovi vyvoláva  silné emócie, ktoré je nevyhnutné z času na čas doladiť. Projekt je koprodukciou medzi Tanečným divadlom Ifjú Szivek a Dusan Hegli Company.
 
Bratislavská premiéra sa uskutoční pod záštitou ministra kultúry Slovenskej republiky, Mareka Maďariča:Teším sa, že po úspešnej prezentácií Slovenskej republiky na renomovanom medzinárodnom divadelnom festivale na Festivale OFF d´Avignon v júli 2016, budú mať možnosť vzhliadnuť toto dielo aj diváci v Bratislave a neskôr aj v iných mestách Slovenska”,
 
O termínoch budeme divákov informovať. Predstavenie Finetuning uvedie tanečný súbor v novembri aj v Budapešti.
 
 (Zdroj: Tanečné divadlo Ifjú Szivek)
 
TANEČNÉ DIVADLO IFJÚ SZIVEK
Súbor bol založený v roku 1955, od roku 2000 funguje ako profesionálne tanečné divadlo. Ifjú Szivek je od začiatku jednou z najvýznamnejších umeleckých dielní maďarského folklórneho hnutia a umeleckého života Maďarov na Slovensku. Jeho najväčším prínosom je prezentácia tradičnej hudobnej a tanečnej kultúry Strednej Európy ako spoločenskej hodnoty, prostredníctvom divadelných predstavení doma i v zahraničí. Choreograf kolektívu Dušan Hégli vedie umeleckú činnosť tanečného divadla už 15 rokov. Zriaďovateľom inštitúcie je Úrad vlády Slovenskej republiky.
 
Kontakt:
Andrea Brezovská
marketing manager
press@ifjuszivek.sk
www.ifjuszivek.sk
+421220474103
+421907220198
 
Tanečné divadlo Ifjú Szivek
Mostová 8, 811 02 Bratislava
21145