Predseda vlády SR Robert Fico v Bruseli na zasadnutí Európskej rady

15.12.2016

Dňa 15. decembra 2016 sa predseda vlády SR Robert Fico v Bruseli zúčastní na pravidelnom zasadnutí Európskej rady (ER).  Stretne sa s predsedami vlád krajín V4, predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom, predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom a lídrami členských krajín EÚ.
            
Témou spoločných rokovaní bude najmä vývoj a riešenie situácie v EÚ spojenej s migračnou a utečeneckou krízou, diskusia o reforme spoločného európskeho azylového systému, ako aj uplatňovanie zásad zodpovednosti a solidarity v budúcnosti. Zároveň sa lídri budú zaoberať situáciou v Sýrii, ako aj otázkami posilnenia spolupráce EÚ v oblasti vonkajšej bezpečnosti a obrany so zameraním na priority: Globálna stratégia EÚ v oblasti bezpečnosti a obrany, Európsky obranný akčný plán a realizácia spoločného súboru návrhov, ktoré nadväzujú na spoločné vyhlásenie EÚ a NATO, ktoré bolo podpísané vo Varšave v júli 2016. Európska rada (ER) zároveň zhodnotí pokrok v oblasti rozšírenia Európskeho fondu pre strategickú investíciu a v boji proti nezamestnanosti mladých ľudí.
 
 
Pracovný program predsedu vlády SR R. Fica v Bruseli
 
Štvrtok 15. decembra 2016
 
Brusel, budova LEX

11.15 h           
podpis protokolu k Stabilizačnej a asociačnej dohode s Bosnou a Hercegovinou
 
Brusel, sídlo ER- Justus Lipsius

11.30 h          
rokovanie predsedov vlád V4

12.15 h
stretnutie s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom

12.30 h
stretnutie s predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom

13.15 h           
pracovný obed členov Európskej rady  

15.15 h           
1. pracovné zasadnutie Európskej rady        

18.30 h           
spoločná tlačová konferencia predsedu Európskej rady D. Tuska, predsedu Európskej komisie J. - C. Junckera a predsedu vlády SR R. Fica                         
  
19.30 h           
neformálna pracovná večera členov Európskej rady                    
21665