Kvalitné európske snímky v rámci Minifestivalu 7x7 pre všetkých zadarmo

27.04.2017

V bratislavskom kine CINEMAX BORY MALL bude v stredu 3. mája 2017 o 19.00 hodine slávnostne otvorený už 11. ročník Minifestivalu európskeho filmu 7x7. Minifestival 7x7 uvedie filmy z Nemecka, Francúzska, Dánska, Španielska a nebude chýbať ani zastúpenie slovensko-českej koprodukcie. Víziou festivalu je získavať a nadchýnať slovenských divákov pre filmové umenie predovšetkým európskej tvorby, vzdelávať a vychovávať filmových obdivovateľov a nadšencov. Festival ponúkne  v siedmich mestách sedem kvalitných európskych snímok podporených  z Programu EU MEDIA.  Záštitu nad ním prevzali aj tento rok  predseda vlády SR Robert Fico a vedúci Zastúpenia Európskej komisie v Slovenskej republike Dušan Chrenek,  ktorý sa zúčastní aj otvorenia festivalu.

Po slávnostnom otvorení a premietaniach pre verejnosť v Bratislave (kino CINEMAX BORY MALL, 3.-5.5.) sa Minifestival 7x7 presunie postupne do kín CINEMAX v Trenčíne (15.-17.5), Banskej Bystrici (22.-24.5), Prešove (29.-31.5.), Poprade (5.-7.6.), Žiline (12.-14.6.) a svoju púť ukončí v Košiciach (19.-21.6.).

Vstup na filmy premietané v rámci festivalu je VOĽNÝ!

Vstupenku je možné si zabezpecit aj online http://cine-max.sk/1290/akcie/7x7-minifestival-europskeho-filmu- .

V romantických komédiách sa  spájanie netradičných postáv  zdalo byť už takmer vyčerpané, ale po vzore filmu Kráska a zviera nám francúzski tvorcovia prinášajú v snímke Hore za láskou variáciu kráska a trpaslík a vylepšujú ju do sviežej, osobitej a nápadmi preplnenej podoby.Festival ponúkne pomerne netypickú komédiu A je tu zas z Nemecka,ktorá v sebe ukrýva rozličné formy humoru. Ďalšími v prehliadke budú aj  dva dánske filmy BojOdkaz vo fľaši, dráma zo Španielska s názvomMa ma,  ktorú  španielsky režisérJulio Medem venoval prevažne ženám, nemecká komédia-dráma Najkrajší deň,ktorá sleduje osudy dvoch svojráznych hrdinov trpiacich nevyliečiteľnou chorobou. Ich cesta sa skladá zo sledu zábavných aj tragikomických situácií, až im nakoniec bude ponúknuté to, po čom túžili – ich najkrajší deň. Ak sa radi necháte príjemne prekvapovať domácou filmovou tvorbou, film Piata loď je pre vás ako stvorený.  Bol totiž nakrútený podľa rovnomennej knižnej predlohy Moniky Kompaníkovej a na 67. BerlinalezískalKrištáľového medveďa za najlepší film sekcie Generation Kplus.  Osobne si ju v Berlíne prevzala režisérka Iveta Grófová. Ide vôbec o prvý ocenený slovenský film od vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

Kompletný program Minifestivalu 7x7  je zverejnený na stránke: www.vlada.gov.sk.
Účasť médií na podujatí je voľná.
Kontakt: Tatiana Kmecová, tatiana.kmecova@vlada.gov.sk; +421 915 984 227


Úrad vlády SR
www.vlada.gov.sk

Zastúpenie EK v Slovenskej republike
www.ec.europa.eu/slovensko
22173