Finále vedomostnej súťaže Mladý Európan 2017

05.06.2017

Zajtra, v utorok 6. júna 2017 sa  o 9.00 hodine v Hoteli Bôrik v Bratislave uskutoční finále 12. ročníka vedomostnej súťaže Mladý Európan, ktorej organizátorom sú: Zastúpenie Európskej komise na Slovensku, sieť informačných centier Europe Direct a spoluorganizátorom a partnerom je Úrad vlády  SR  ako Riadiaci orgán Operačného programu Technická pomoc. Záštitu nad súťažou tento rok prevzali predseda vlády SR Robert Fico a podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič.
 
Vo finále sa stretne celkom 13 súťažných 3- členných družstiev, víťazov regionálnych kôl. Mladí ľudia si zmerajú svoje sily vo vedomostiach o eurofondoch, histórii aj geografii Európy, o zaujímavostiach týkajúcich sa  Európskej únie, jej členských krajín  či významných osobností. Súťaž je určená študentom 2. a 3. ročníkov a zapojilo sa do nej viac ako sto gymnázií a stredných odborných škôl z celého Slovenska.
 
Regionálne kolá súťaže sa uskutočnili v čase od 27. marca do 28. apríla 2017.  Prvé kolo regionálnych súťaží pozostávalo z vedomostného testu o Európskej únii. V druhom kole mohli súťažiaci preukázať svoje jazykové zručnosti vo forme krížovky. Do tretieho kola regionálnych súťaží postúpili tri najlepšie súťažiace družstvá, kde ich čakali náročné vedomostné otázky z rôznych oblastí z prostredia Európskej únie.
 
Vstup na podujatie je pre médiá  voľný.
 
Kontakt:  Ingrid Šrámková, ingrid.sramkova@vlada.gov.sk; 0915 984 203
                  Tatiana Kmecová, tatiana.kmecova@vlada.gov.sk; 0915 984 227
 
          
Úrad vlády SR – odbor informovanosti a publicity
www.vlada.gov.sk
www.eufondy.sk
 
22340