Ako uviesť spoločensky prospešné nápady do života

16.10.2018

Mať skvelý nápad je jedna vec, ale zrealizovať ho – vec druhá. Cesta medzi tým je niečo, čo chce každý, kto má záujem robiť spoločensky prospešné projekty, dobre poznať.
 
Už zajtra, v stredu 17. októbra 2018, sa od 13.00 do 16. 00 hodiny v Satori Stage na Mickiewiczovej ulici v Bratislave  uskutoční ďalší zo série workshopov pod názvom Techniky a kreativita pre sociálne inovácie v rámci projektu Social(i) Makers. Na workshope sa účastníci dozvedia, ako prihľadaní správneho riešenia minimalizovať zlyhania, a spoznajú aj užitočné nástroje pre dizajnovanie, testovanie a zavádzanie inovatívnych produktov a služieb, ktoré riešia spoločenské problémy.
 
Čo si z tréningu odnesiete?
  • naučíte sa základné techniky a prístupy design thinkingu a „štíhleho“ testovania nápadov,
  • pochopíte, prečo je dôležitý zákaznícky prieskum a prečo je nevyhnutné zapojiť používateľov do tvorby finálneho riešenia,
  • dozviete sa triky, ako rýchlo a lacno testovať vzniknuté riešenia a upravovať ich “za behu“.
Lektorom podujatia bude Juraj Kováč, zakladateľ iniciatívy Rozbehni sa! a expert na prvú fázu podnikania, teda otestovanie toho, či bude o nápad záujem a či sa s ním oplatí začať podnikať. Pomohol otestovať viac ako 200 nápadov a priniesol na Slovensko program Social Impact Award. Je bývalý prezident AIESEC Slovensko a člen Alumni Hall of Fame,  laureát ocenenia LEAF Award a ceny Generácia 3.0.
 
Trojročný projekt Social(i) Makers odštartovala Nadácia Pontis v októbri 2017 ako jeden z 13 partnerov v siedmich krajinách strednej Európy. Projekt sa zameriava  na navrhovanie vzdelávacích nástrojov a medzinárodného prenosu poznatkov v oblasti sociálnych inovácií, na poskytovanie know-how podnikateľom, donorom, tvorcom politík, akademikom aj občanom o tom, ako je možné realizovať sociálne inovácie v praxi. Projekt je financovaný sumou 3 653 957 eur z programu Interreg Central Europe, ktorého národným kontaktným bodom je Úrad vlády SR.
 
 
Úrad vlady SR – odbor programov nadnárodnej spolupráce
www.vlada.gov.sk
www.centraleurope.vlada.gov.sk
25518