Úrad vlády SR vyhlásil výzvu na prekladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja

21.11.2018

Úrad vlády SR vyhlásil dňa 7. novembra 2018 na svojom webovom sídle: www.vlada.gov.sk//regionalny-rozvoj/  druhú Výzvu na prekladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja. Táto výzva je zameraná na podporu prípravy akčných plánov rozvoja okresov zaradených ÚPSVaR do zoznamu najmenej rozvinutých okresov v roku 2018 vrátane informačných, koordinačných a podporných aktivít. Oprávnené sú projekty z okresov, pre ktoré ku dňu 18. júna 2018 nebol spracovaný akčný plán a pre ktorý nebola pridelená dotácia na prípravu akčného plánu rozvoja v roku 2017 alebo v roku 2018. Zameranie výzvy súvisí aj so zaradením ďalších dvoch okresov – Michalovce a Stropkov – do zoznamu najmenej rozvinutých okresov dňa 19. októbra 2018.
 
Objem disponibilných finančných prostriedkov vyčlenených na túto výzvu je 129 625 eur. Dotáciu je možné poskytnúť subjektom územnej spolupráce podľa § 13 ods.1 zákona o podpore regionálneho rozvoja.
 
Vzory žiadosti a povinných príloh žiadosti sú zverejnené na webovom sídle Úradu vlády SR: www.vlada.gov.sk//regionalny-rozvoj/. Termín podania žiadosti spolu so všetkými povinnými prílohami je potrebné doručiť do 21. novembra 2018 buď do elektronickej schránky Úradu vlády SR s označením predmetu „Žiadosť o poskytnutie dotácie – Podpora regionálneho rozvoja“ alebo poštou na adresu: Úrad vlády Slovenskej republiky, sekcia regionálneho rozvoja, Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava, alebo osobne do podateľne Úradu vlády SR taktiež s uvedeným označením.   Žiadateľ zároveň zašle žiadosť a prílohy podľa čl. 4 záväznej metodiky v rovnakom termíne aj elektronickou poštou na adresu výzva2018-2@vlada.gov.sk. Uvedená adresa slúži potenciálnym žiadateľom aj na zasielanie otázok súvisiacich s výzvou.
 
 
Úrad vlády SR – sekcia regionálneho rozvoja
www.vlada.gov.sk
www.vlada.gov.sk//regionalny-rozvoj/
25723