Upozornenie pre médiá

12.03.2020

Aby sme zabránili šíreniu koronavírusu a prispeli k ochrane zdravia občanov, v súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR od zajtra, piatka 13. marca 2020 pristupujeme k znižovaniu počtu účastníkov tlačových konferencií, brífingov a prijatí.

Žiadame preto všetky redakcie, aby na podujatia organizované Úradom vlády SR vysielali vždy len jeden zo svojich štábov v zložení redaktor/kameraman v prípade televízií a píšuci redaktor/videoredaktor/fotograf pre tlačové agentúry resp. printové a online médiá.

Aj v prípade prenosových vozov žiadame redakcie, aby na Úrad vlády SR vysielali len nevyhnutný počet technického personálu. Zároveň odporúčame, aby redakcie so sebou nosili tyčové držiaky na mikrofóny (tzv. šiby).

Všetky mediálne podujatia Úradu vlády SR bude pokrývať oficiálny kameraman s oficiálnym fotografom, ktorí sú pripravení okamžite posielať výstupy, ako aj ilustračné zábery a fotografie na mediálny okruh. Tlačové konferencie a brífingy budeme tiež vysielať naživo na facebooku.

Vopred sa ospravedlňujeme za dočasné obmedzenia a ďakujeme Vám za porozumenie.
27394