Č. m.: 1872/1992

Uznesenie Vlády SR

z 3. júna 1992 číslo 507

k návrhu na odvolanie podpredsedov Slovenskej akadémie vied, ďalších členov Predsedníctva Slovenskej akadémie vied a vedeckého sekretára SAV a vymenovanie nových podpredsedov SAV, ďalších členov Predsedníctva SAV a vedeckého sekretára SAV

Vláda

podľa ust. § 13 zákona SNR č. 74/1963 Zb. o Slovenskej akadémii vied, v znení zákona SNR č. 43/1970 Zb., zákona SNR č. 92/1977 Zb. a zákona SNR č. 7/1990 Zb.


Odvoláva

1. z funkcie podpredsedov Slovenskej akadémie vied

RNDR. Silvestra T a k á c s a , DrSc. Ing. Štefana M a r k u š a , DrSc. Doc. Dr. Ing. Františka H a n i c a , DrSc. JUDr. Oľgu O v e č k o v ú , DrSc.

2. z funkcie ďalších členov Predsedníctva Slovenskej akadémie vied

PhDr. Jána B a k o š a , DrSc. RNDr. Pavla B r u n o v s k é h o , DrSc. člena korešpondenta Júliusa K r e m p a s k é h o Doc. Ing. Richarda K i t t l e r a , DrSc. prof. RNDr. Libora E b r i n g e r a , DrSc. Doc. PhDr. Oskára E l s c h e k a Doc. RNDr. Vladimíra F e r á k a , CSc. Ing. Baltazára F r a n k o v i č a , DrSc. Ing. Fedora G á l a , CSc. Ing. Jozefa M a r k u š a , DrSc. PhDr. Františka Š e b e j a , CSc. člena korešpondenta Igora T v a r o š k u akademika Viliama U j h á z y h o PhDr. Jozefa V ý r o s t a , CSc. RNDr. Jána Z á v a d u , DrSc.

3. z funkcie vedeckého sekretára Slovenskej akadémie vied

RNDr. Antona H a j d u k a , DrSc.;


Vymenúva

1. za podpredsedov Slovenskej akadémie vied

RNDr. Jána Š t o h l a , DrSc. Ing. Viliama V a š k o v i č a , CSc. prof. Ing. Baltazára F r a n k o v i č a , DrSc.

Ing. Tomáša B l e h u , DrSc. PhDr. Vladimíra B a k o š a , CSc.

2. za ďalších členov Predsedníctva Slovenskej akadémie vied

Ing. Dušana B e r e k a , DrSc. PhDr. Valeriána B y s t r i c k é h o , DrSc. PhDr. Dušana Č a p l o v i č a , CSc. Doc. RNDr. Františka H i n d á k a , DrSc. Ing. Egona H l a v a t é h o , DrSc. člena korešpondenta Štefana L u b y h o Doc. RNDr. Františka S m o l e n a , DrSc. Ing. Antona Z e n t k a , DrSc.

3. za vedeckého sekretára Slovenskej akadémie vied

MUDr. Jána K a z á r a , CSc.

Vykonajú: predseda vlády a predseda Slovenskej akadémie vied