Č. m.: 3730/1992

Uznesenie Vlády SR

z 24. októbra 1992 číslo 803

k návrhu ústavného zákona o zániku Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky

Vláda


Súhlasí

s návrhom ústavného zákona o zániku Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky v znení jej stanoviska;


Poveruje

ministerku spravodlivosti predsedníčku Legislatívnej rady vlády SR

oznámiť toto stanovisko vlády Slovenskej republiky podpredsedovi vlády ČSFR M. Čičovi predsedovi Legislatívnej rady vlády ČSFR.

Vykoná: ministerka spravodlivosti predsedníčka Legislatívnej rady vlády SR

Na vedomie: podpredseda vlády M. Čič predseda Legislatívnej rady vlády ČSFR

S t a n o v i s k o

vlády Slovenskej republiky

k návrhu ústavného zákona o zániku Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky [=[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[>

Vláda Slovenskej republiky s ú h l a s í s návrhom ústavného zákona o zániku Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky s tým, že čl. 4 a čl. 5 odporúča upraviť takto:

Čl. 4 "Česká národná rada a Národná rada Slovenskej republiky môže ešte pred zánikom Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky prijímať ústavné zákony a zákony s účinnosťou najskôr od 1. januára 1993, ktorými zabezpečia výkon činností vykonávaných doposiaľ štátnymi orgánmi a organizáciami Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky uvedenými v čl. 2."

Ide o to, aby okruh organizácií, ktorých sa predložený návrh ústavného zákona dotýka, bol určený jednotne a nedochádzalo k prípadnému nesprávnemu výkladu okruhu vymedzených subjektov.

Čl. 5 "Česká republika a Slovenská republika môžu ešte pred zánikom Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky uzatvárať medzinárodné zmluvy voči tretím stranám vo svojom mene s tým, že tieto zmluvy vstúpia do platnosti po zániku Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky"

Bratislava 24. októbra 1992