Č. m.: 3895/1992

Uznesenie Vlády SR

z 3. novembra 1992 číslo 826

k informácii o podpísaní zmlúv a dohôd medzi Slovenskou republikou a Českou republikou

Vláda


Berie na vedomie

informáciu o podpísaní zmlúv a dohôd medzi Slovenskou republikou a Českou republikou;


Poveruje

1. predsedu vlády

a/ predložiť zmluvy a dohody uzatvorené medzi Slovenskou republikou a Českou republikou do Národnej rady Slovenskej republiky,

b/ odôvodniť zmluvy a dohody v pléne Národnej rady Slovenskej republiky,

2. príslušných ministrov

odôvodniť zmluvy a dohody v orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky podľa prílohy k tomuto uzneseniu.

Vykonajú: predseda vlády a príslušní ministri

Na vedomie: predseda Národnej rady Slovenskej republiky

P r í l o h a k uzneseniu vlády SR č. 826/1992 [=[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[>

Zoznam uzatvorených zmlúv a dohôd medzi Českou republikou a Slovenskou republikou 29. októbra 1992

1. Dohoda o vytvorení colnej únie medzi ČR a SR V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky dohodu odôvodní podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Milan Kňažko.

2. Zmluva medzi vládou SR a vládou ČR o zrušení vízovej po- vinnosti V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Milan Kňažko.

3. Zmluva medzi vládou SR a vládou ČR o spoločnom postupe v otázkach pobytu cudzincov z tretích štátov na území SR a na území ČR V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní minister vnútra Jozef Tuchyňa.

4. Zmluva medzi vládou SR a vládou ČR o spolupráci v oblasti telekomunikačných služieb ministerstiev vnútra a šifrovej služby V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní minister vnútra Jozef Tuchyňa.

5. Dohoda medzi vládou SR a vládou ČR o vzájomnom uznávaní rovnocennosti dokladov o vzdelaní a dokladov o vedeckých hodnostiach a tituloch vydávaných v SR a v ČR V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky dohodu odôvodní minister školstva a vedy Matúš Kučera.

6. Zmluva medzi SR a ČR o sociálnom zabezpečení V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Oľga Keltošová.

7. Dohoda medzi ČR a SR pre oblasť zdravotníckej starostli- vosti V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky dohodu odôvodní minister zdravotníctva Viliam Soboňa.

8. Dohoda medzi vládou ČR a vládou SR o spolupráci v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky dohodu odôvodní minister životného prostredia Jozef Zlocha.

9. Zmluva medzi vládou SR a vládou ČR o menovom usporiadaní V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní minister financií Július Tóth.

10. Zmluva medzi SR a ČR o právnej pomoci poskytovanej justič- nými orgánmi a úprave niektorých právnych vzťahov v občian- skych a trestných veciach V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní ministerka spravodlivosti Katarína Tóthová.

11. Zmluva medzi SR a ČR o vzájomnom zamestnávaní občanov V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Oľga Keltošová.

12. Dohoda medzi vládou SR a vládou ČR v oblasti vzdelávania V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky dohodu odôvodní minister školstva a vedy Matúš Kučera.

13. Zmluva medzi vládou SR a vládou ČR o spoločnom využívaní stanovených informačných a archívnych fondov vzniknutých z činnosti ministertiev vnútra v oblasti vnútorného po- riadku a bezpečnosti V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní minister vnútra Jozef Tuchyňa.

14. Zmluva medzi vládou SR a vládou ČR o riešení právnych účinkov vzniku dvoch samostatných štátov vo veciach osob- ných dokladov, cestovných dokladov, vodičských preukazov, evidencie vozidiel, zbraní a streliva V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní minister vnútra Jozef Tuchyňa.

15. Zmluva medzi SR a ČR o úprave režimu a o spolupráci na spoločných štátnych hraniciach V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní minister vnútra Jozef Tuchyňa.

16. Zmluva medzi ČR a SR o generálnom vymedzení spoločných štátnych hraníc V orgánoch Národnej rady Slovenskej republiky zmluvu odôvodní minister vnútra Jozef Tuchyňa.