Č. m.: 3904/1993

Uznesenie Vlády SR

z 24. augusta 1993 číslo 584

k návrhu štatútu splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre usmerňovanie realizácie regionálnej politiky a reformu miestnej verejnej správy a zásad personálneho, mzdového, finančného a materiálno-technického zabezpečenia jeho činnosti

Vláda


Schvaľuje

1. návrh štatútu splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre usmerňovanie realizácie regionálnej politiky a reformu miestnej verejnej správy v znení pripomienok prijatých na rokovaní vlády,

2. návrh zásad personálneho, mzdového, finančného a materiálno-technického zabezpečenia činnosti splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre usmerňovanie realizácie regionálnej politiky a reformu miestnej verejnej správy;

B. r o z š i r u j e v ý n i m k u

z uznesenia vlády SR č. 51/1993 časti B s tým, že

zákaz prijímania pracovníkov pre dotknuté okresné úrady, v ktorých pôsobia splnomocnenci vlády SR sa podľa uznesenia vlády SR č. 714/1992 nevzťahuje na nimi vytvárané pracovné skupiny;


Ukladá

ministrovi vnútra a prednostom okresných úradov

zabezpečiť úlohy vyplývajúce z prílohy 1 a 2 tohto uznesenia.

Vykonajú: minister vnútra a prednostovia okresných úradov

Prílohy

uznesenia vlády SR č. 584/1993

Z á s a d y

personálneho, mzdového, finančného a materiálno-technického zabezpečenia činnosti splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre usmerňovanie realizácie regionálnej politiky a reformu miestnej verejnej správy

Na zabezpečenie činnosti splnomocnencov vlády SR pre usmerňovanie realizácie regionálnej politiky a reformu miestnej verejnej správy /ďalej len "splnomocnenec"/ vymenovaných uzneseniami vlády SR č. 520/1993 a 553/1993 sa v súlade s ich štatútom vydávajú tieto zásady personálneho, mzdového, finančného a materiálno-technického zabezpečenia ich činnosti:

1. Vymenovaním splnomocnenca vládou SR vzniká jeho pracovný pomer podľa § 27 ods. 4 Zákonníka práce s Ministerstvom vnútra SR, a to dňom uvedeným v menovacom dekréte podľa príslušného uznesenia vlády SR na dobu určitú, t.j. do doby zabezpečovania vládou určených úloh.

2. Platové náležitosti splnomocnenca sa určujú podľa nariadenia vlády SR č. 249/1992 Zb. o platových pomeroch zamestnancov v rozpočtových a v niektorých ďalších organizáciách a orgánoch v znení neskorších predpisov s tým, že pracovná činnosť splnomocnenca sa zaraďuje do 12. platovej triedy. Okrem toho splnomocnencovi možno zvýšiť tarifný plat

o príplatky podľa § 7 ods. 2 a 3 a príplatok za vedenie podľa § 5 ods. 1 zákona č. 143/1992 Zb. o plate a odmene za pracovnú pohotovosť v rozpočtových a niektorých ďalších organizáciách a orgánoch v znení neskorších predpisov v rozpätí 1 500,až 3 000,Sk.

3. Ministerstvo vnútra SR po dohode so splnomocnencom a s príslušným okresným úradom môže príslušný okresný úrad poveriť likvidáciou platových náležitostí splnomocnenca. Vyplatené mzdové prostriedky refunduje Ministerstvo vnútra SR štvrťročne príslušnému okresnému úradu.

4. Splnomocnenec vytvára pracovnú skupinu s maximálnym počtom 10 pracovníkov, ktorí sú odborníkmi v oblasti problematiky regionálnej politiky, výkonu štátnej správy a samosprávy.

5. Pracovníci zaradení do pracovnej skupiny sú v pracovnom pomere k príslušnému okresnému úradu na dobu určitú, t.j. do doby činnosti splnomocnenca.

6. Platové náležitosti pracovníkom pracovnej skupiny určuje prednosta okresného úradu na návrh splnomocnenca v súlade s platovými predpismi pre pracovníkov okresných úradov.

7. Do pracovnej skupiny riadenej splnomocnencom na zabezpečenie ich úloh môže splnomocnenec po dohode s prednostom okresného úradu určiť aj pracovníkov okresného úradu, najmä pracovníkov oddelení, resp. referátov regionálnej politiky a ďalších špecialistov. Ich pracovný pomer k okresnému úradu sa v takom prípade nemení.

8. Finančné prostriedky na zabezpečenie činnosti splnomocnenca a pracovnej skupiny budú pre príslušný okresný úrad vyčlenené osobitným rozpočtovým opatrením vykonaným Ministerstvom financií SR a Ministerstvom vnútra SR.

9. Okresný úrad v spolupráci s primátorom mesta na zabezpečenie činnosti splnomocnenca a jeho pracovnej skupiny zabezpečí vhodné nebytové priestory, vrátane ich vybavenia potrebným kancelárskym zariadením a ostatným technickým vybavením /motorové vozidlo, počítač, písacie stroje, fax, telefóny a pod./.

10. O vynaložených finančných prostriedkoch na činnosť splnomocnenca a ním vytvorenej pracovnej skupiny okresný úrad vedie osobitnú operatívnu evidenciu podľa rozpočtovej skladby platnej pre okresný úrad.

11. Ostatné technické služby pre splnomocnenca a jeho pracovnú skupinu zabezpečuje okresný úrad v rozsahu bežne poskytovaných technických služieb na okresnom úrade.