Č. m.: 4841/1993

Uznesenie Vlády SR

z 26. októbra 1993 číslo 757

k návrhu úsporných opatrení vlády Slovenskej republiky o zákaze nákupu osobných áut, obstarávania kancelárskeho nábytku, kancelárskej, výpočtovej a rozmnožovacej techniky a spotrebnej elektroniky do konca roku 1993

Vláda


Schvaľuje

úsporné opatrenia o zákaze nákupu osobných áut, obstarávania kancelárskeho nábytku, kancelárskej, výpočtovej a rozmnožovacej techniky a spotrebnej elektroniky do konca roku 1993 podľa prílohy tohto uznesenia a v znení pripomienok prijatých na rokovaní vlády;


Ukladá

1. členom vlády, vedúcim ostatných ústredných orgánov štátnej správy SR a organizáciám napojeným na rozpočet štátu ak sa chcú uchádzať o príspevok v roku 1994

zabezpečiť okamžité vykonávanie úsporných opatrení vlády o zákaze nákupu osobných áut, obstarávania kancelárskeho nábytku, kancelárskej, výpočtovej a rozmnožovacej techniky a spotrebnej elektroniky do konca roku 1993 a predložiť ministrovi financií podrobnú správu o realizácii úlohy

do 31. januára 1994

2. ministrovi financií

predložiť vláde informáciu o prístupoch rezortov pri zabezpečovaní úsporných opatrení

do 31. marca 1994.

Vykonajú: členovia vlády a vedúci ostatných ústredných orgánov štátnej správy SR

Na vedomie: predseda Národnej rady Slovenskej republiky

Prílohy

k uzneseniu vlády SR č. 757/1993 [=[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[>

Úsporné opatrenia vlády Slovenskej republiky o zákaze nákupu osobných áut, obstarávania kancelárskeho nábytku, kancelárskej, výpočtovej a rozmnožovacej techniky a spotrebnej elektroniky do konca roku 1993 [=[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A[A

1. S okamžitou platnosťou zastaviť nákup osobných motorových vozidiel. Potrebu nahradenia vyradených a nefunkčných vozidiel riešiť prerozdelením v rámci rezortu.

2. Zabezpečiť inventarizáciu autoparku rezortu s členením na ústredný orgán a podriadené organizácie. Nevyužité a vyradené motorové vozidlá ponúknuť na predaj prostredníctvom špecializovaných obchodných organizácií.

3. U starších zahraničných vozdiel nad 5 rokov nevykonávať generálnu opravu karosérie, ktorej oprava by presiahla 30 % obstarávacej ceny príslušného vozidla.

4. Zákaz obstarávania nových motorových vozidiel sa týka aj obstarania formou zmluvy o nájme /leasingová zmluva/.

5. V rámci rezortu upraviť hospodárenie s motorovými vozidlami tak, aby bola zabezpečená ekonomika dopravy s perspektívnym prechodom na vyčlenenie osobnej dopravy zo štátnej správy.

6. Zastaviť uzatváranie objednávok určených na vybavenie kancelárskych priestorov a rekreačných zariadení novým

nábytkom, sedacími súpravami a kancelárskymi osvetľovacími telesami. Zákaz sa netýka prvotného vybavenia novostavieb a rekonštruovaných budov.

7. Zastaviť nákup faxov, telefónov s príslušenstvom, kancelárskej, výpočtovej a rozmnožovacej techniky a rovnako postupovať i pri spotrebnej elektronike /videoprehrávače, videorecordéry, videokamery, televízory, rádiá, elektronické diáre/ pokiaľ nejde o učebné pomôcky.

8. Zákaz nákupu sa ďalej týka umeleckých diel, kobercov, chladničiek, mrazničiek, autotelefónov, mikrovlnných rúr, kávovarov a podobne.

9. V odôvodnených prípadoch výnimku povolí minister financií.

Podľa týchto úsporných opatrení postupujú štátne rozpočtové a štátne príspevkové organizácie, občianske združenia a nadácie len zo zdrojov poskytnutých zo štátneho rozpočtu a ministerstvá a ostatné ústredné orgány štátnej správy SR.