01.02.2012

Občianska iniciatíva na podporu projektov vládneho Programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí a krajiny

Stretnutia s predsedníčkou vlády SR Ivetou Radičovou sa 31.januára 2012 na Úrade vlády SR za starostov, zhotoviteľov, odborných garantov, vodných majstrov, robotníkov a ďalších zaineresovaných občanov Programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí a krajiny zúčastnili iniciátori tejto občianskej akcie: Ján Pokrievka – starosta obce Snežnica, Alena Cigánová – starostka obce Prenčov, Ján Šejirman – starosta obce Krivany, Adrián Gužo – starosta obce Kružlová, Iveta. Kundrátová – starostka obce Matysová, Martin Jurkovič – starosta obce Roztoky a Stanislav Viravec – starosta obce Rovné.

Občiansku iniciatívu podpísalo 6 619 občanov, ktorí svojim podpisom vyjadrili, že podporujú tento program a jeho realizačné projekty a konkrétne riešenia protipovodňovej ochrany priamo v obciach. Program a jeho projekty prinášajú nielen verejnoprospešný úžitok, ale aj prácu nezamestnaným a chránia životné prostredie. Občianska iniciatíva vznikla na podporu 3. projektu Programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí a krajiny a jej dôvodom bol tlak lobistických skupín na zastavenie projektov prevencie pred povodňami.

fotogaleria Prezrieť fotogalériu