Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava
Telefón: 02/209 25 111
Fax: 02/524 97 595
Web: www.vlada.gov.sk, www.government.gov.sk
E-mail: info@vlada.gov.sk

Ifjú Szívek privíta vo svojich radoch nových tanečníkov

23.06.2014

O sedem profesionálnych tanečníkov sa rozrastie Tanečné divadlo Ifjú Szívek, príspevková organizácia Úradu vlády Slovenskej republiky. Úspešní uchádzači sa zúčastnili konkurzu, ktorý  sa uskutočnil 19.6.2014. Posudzovali sa najmä: kreativita, viacročná a viacžánrová odborná prax, odborné vzdelanie, znalosť tradičného tanečného umenia Maďarov žijúcich na Slovensku a národností žijúcich v Strednej Európe. Od 1.augusta 2014 tak bude celkový počet zamestnancov na umeleckom úseku 17.
 
Prijatie nových tanečníkov a udržať tak vysokú profesionálnu úroveň telesa bolo jedným z hlavných zámerov úradu vlády a cieľov vedenia tanečného divadla  - poverenej riaditeľky Tatiany Palkovej a umeleckého vedúceho Dušana Hégliho.

Minulý rok sa divadlo so šiestimi programami svojho repertoáru  predstavilo nielen vo vlastných priestoroch na Mostovej ulici v Starom Meste v Bratislave, ale aj na pódiách iných divadiel a  festivalov celkom 47 krát. 

Tanečné divadlo  zachováva tradičnú  ľudovú  kultúru, sústreďuje sa na výskum tradičnej hudobnej  kultúry hlavne v južných oblastiach Slovenska, ale  aj  na rozvoj interetnických  vzťahov  v tomto  regióne.

 
Úrad vlády SR
www.vlada.gov.sk
 
Tanečné divadlo Ifjú Szívek
www.ifjuszivek.sk
 
 
15281