Blíži sa prvé športové podujatie v turisticky oživenej Vinohradníckej oblasti Tokaj

11.04.2016

Príďte si otestovať svoje športové schopnosti na podujatie pod názvom TOUR de TOKAJ, ktoré sa uskutoční dňa 16.apríla 2016 v čase od 11:00 do 16:00 hod. Usporiadateľom podujatia je Združenie Tokajská Vínna cesta v spolupráci s agentúrou Eventeam s.r.o. v rámci realizácie projektu „TOKAJ JE LEN JEDEN“ podporeného Programom švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Národným kontaktným bodom programu je Úrad vlády SR.
 
Podujatie bude spojením cyklotúry a bežeckého preteku vytýčenými trasami cez vinohrady na územiach obce Malá Tŕňa – Vyhliadková veža Tokaj. Jedinečná príroda regiónu a úchvatné scenérie rozsiahlych vinohradov sa tak stanú miestom vôbec prvého športového podujatia realizovaného vo Vinohradníckej oblasti Tokaj, a zároveň miestom slávnostného otvorenia turistickej sezóny na novovytvorených tokajských cyklotrasách.
 
Staňte sa jedným z účastníkov tohto podujatia a zabojujte o „zlaté tokajské medaily“ v súťažných kategóriách BABY RUN, určených podľa dĺžky trate. Pre návštevníkov, ktorých okrem zlatej medaily na krku poteší aj zlatý tokajský mok v hrdle, je pripravená kategória RUN & WINE, ktorá bude kombináciou behu a vínnej degustácie za zvýhodnenú cenu. Ak nie ste nadšencom vytrvalostných pretekov, ale láka Vás príroda vinohradníckej oblasti, obujte sa do „túlavých topánok“ a nechajte sa uniesť rozprávkovými prechádzkami vinohradmi a okolitou prírodou. Program bude doplnený rôznymi atrakciami pre malých aj veľkých.
 
Prijmite naše pozvanie a zaregistrujte sa  - zažijete jedinečný športový deň! Veď na pomyselný stupienok víťazov sa dostanete už len samotnou návštevou regiónu Tokaj. Štart je o 13.00 hodine pri Vyhliadkovej veži Tokaj– Malá Tŕňa, ktorá bola len nedávno ocenená v súťaži Stavba roka 2015.
 
Tešíme sa na Vás!
 
Online registracia: http://tokajregion.sk/podujatia/tour-de-tokaj/
Registrácia dobrovoľníkov: https://docs.google.com/forms/d/1UrXUxfXjrnKyuChdldTez5ATuVbfEDBY3aKHqcQ4NP8/viewform?c=0&w=1
Registrácia na mieste v čase: 11:00 - 12:00 hod
Kategórie pre beh: BABY 1 km - RUN 5 km - RUN 10 km a RUN and WINE /5 alebo 10 km/
Kategória pre cyklotúru: do 20 km
 
Viac o podujatí a projekte Tokaj je len jeden na: www.tokajregion.sk;
www.swiss-contribution.sk; https://www.facebook.com/events/930258127095038/
 
Kontakt: Michaela Maciková; tel: +421 915 999 009;  e-mail: info@tokajregion.sk
         Tatiana Kmecová; tel: +421 915 984 227; e-mail: tatiana.kmecova@vlada.gov.sk
 
 
Úrad vlády SR - odbor riadenia a implementácie Švajčiarskeho finančného mechanizmu

Združenie Tokajská vínna cesta
20369