Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava
Telefón: 02/209 25 111
Fax: 02/524 97 595
Web: www.vlada.gov.sk, www.government.gov.sk
E-mail: info@vlada.gov.sk

Študenti na východe Slovenska prejavili o súťaž Roadshow 2017 veľký záujem

06.10.2017

Dnes sa končí prvý týždeň putovnej časti Roadshow 2017 – súťaže, ktorú pripravil a realizuje Úrad vlády SR pre študentov stredných škôl s cieľom priblížiť mladým ľuďom tematiku podpory  eurofondov a inšpirovať ich v príprave konkrétneho projektového zámeru, s ktorým môžu vyhrať zaujímavé ceny tak pre seba, ako aj pre školu, ktorú navštevujú. 
 
Tento týždeň lektori Úradu vlády SR zavítali do viacerých miest a škôl  -  v pondelok to bola  Stredná  odborná  škola  v Poltári  a Stredná priemyselná  škola v Snine.  V ďalších dňoch zavítala Roadshow 2017 na stredné školy v  Medzilaborciach, Stropkove, Giraltovciach, Detve, Brezne a v Modre.
 
Podujatie pozostáva z informačného stretnutia a prezentácie, počas ktorej  majú študenti možnosť oboznámiť s princípmi čerpania fondov, ako aj s konkrétnymi informáciami o operačných programoch. Lektori Úradu vlády SR vysvetľujú  súťažné zadanie, teda ako vypracovať vlastný a originálny projektový zámer.
 
Už dnes sa dá konštatovať, že tak študenti, ako aj  pedagógovia sa o  tematiku eurofondov veľmi  živo zaujímajú. V diskusii zaznievali zaujímavé konkrétne nápady študentov,  analýza už realizovaných projektov v ich blízkom okolí či regióne.   Lektorov milo prekvapila Hotelová akadémia v Brezne, ktorá si pre túto príležitosť pripravila originálny balíček v rámci projektu Erasmus+,   originálne otázky kládli aj študenti  Strednej odbornej školy Andyho Warhola v Medzilaborciach. Roadshow  2017 hneď v prvý týždeň  ukázala, že výber miest,  do ktorých boli zahrnuté aj menej rozvinuté regióny, bol správny.
 
Budúci týždeň  poputuje Roadshow  2017 na stredné školy  v týchto mestách: Levoča, Stará Ľubovňa, Bardejov, Gelnica, Námestovo, Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Senica a Skalica.
 
Podrobný harmonogram, ako aj kompletné informácie o súťaži, sú uvedené na stránke www.eufondy.sk  v časti Novinky:  http://www.partnerskadohoda.gov.sk/roadshow-2017-dolezite-informacie-pre-studentov-a-skoly/
 
 
Úrad vlády SR
www.vlada.gov.sk
www.eufondy.gov.sk
22787