Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava
Telefón: 02/209 25 111
Fax: 02/524 97 595
Web: www.vlada.gov.sk, www.government.gov.sk
E-mail: info@vlada.gov.sk

Ceny pre víťazov v súťaži videospotov ÚV SR sú odovzdané

24.01.2020

Zástupca odboru informovanosti a publicity Úradu vlády SR odovzdal včera, štvrtok 24. januára 2019, ceny víťazom súťaže videospotov: Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu 2019. Súťaž vyhlásil Úrad vlády SR už po  siedmy raz. Víťazi študujú pod vedením RNDr. Michaely Žoncovej, PhD. na Fakulte prírodných vied, katedre geografie a geológie Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Ocenenia si prevzali: Martina Stančíková za 1. miesto,  na ktorom sa umiestnila vďaka spotu  Ako pomohli eurofondy mestu Tvrdošín a potešila sa  PS4 Playstation. Druhé miesto obsadila Barbora Piptová so spotom Ako pomohli eurofondy mestu Snina a získala  hodinky Xiaomi Amazfit 2 Stratos. Cenu verejnosti a hodinky Xiaomi Mi Band obdržal Peter Sabo za spot Eurofondy v Slovenskom Novom Meste.

Peter Malec z Úradu vlády SR sa poďakoval študentom za ich aktívnu účasť v súťaži a pedagogičke Michaele Žoncovej za podporu svojim žiakom. Zástupcovia Úradu vlády SR sa vrátia na fakultu na jeseň 2020 s prednáškou o finančnej pomoci Európskej únie a víťazi prisľúbili, že sa zúčastnia aj nového ročníka súťaže videospotov Úradu vlády SR Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu 2020.

Študenti, ktorých baví zachytávať kamerou zaujímavé dianie či objekty svojím  originálnym pohľadom aj spracovaním a ktorí si všímajú svoje okolie a jeho zmenu k lepšiemu vďaka eurofondom, ukázali vďaka svojmu talentu vynovený región a v ňom všetko to, čo sa v ich regióne podarilo zrekonštruovať či obnoviť:  školy, námestia, nemocnice, cyklotrasy a podobne.

Víťazné spoty  sú zverejnené  na  https://www.youtube.com/playlist?list=PLitRiTLO-fcXINkYt3DcgBU18-_Zrr4Ag   a na webe www.eufondy.sk .
Úrad vlády SR – odbor informovanosti a publicity
www.vlada.gov.sk
www.eufondy. sk
27286