Predseda vlády SR Eduard Heger podporil Deň narcisov

28.04.2022

Aj tento rok sa na Slovensku uskutočnila charitatívna zbierka Deň narcisov. Dobrovoľníci opäť vyrazili do ulíc, navštívili aj Úrad vlády SR. Do pomoci pre onkologických pacientov sa zapojil predseda vlády SR Eduard Heger, predstavitelia aj zamestnanci Úradu vlády SR.

„Som nesmierne rád, že po dvoch rokoch pandémie sa môže naplno rozbehnúť zbierka v rámci Dňa narcisov, ktorou Liga proti rakovine pomáha nielen onkologickým pacientom, ale aj ich príbuzným. Po diagnostikovaní takéhoto vážneho ochorenia sa totiž pacientom aj celej rodine výrazne zmení život.

Musím povedať, že ľudia v tomto združení sa úprimne a zo všetkých síl snažia onkologickým pacientom pomáhať a počas Dňa narcisov môže byť súčasťou tejto pomoci každý z nás. Jednou z mojich priorít je aj zlepšovať situáciu v zdravotníctve tak, aby sa ľuďom s rakovinou dostávala včas kvalitná liečba,“ vyhlásil Eduard Heger.

Žltý narcis je už dvadsaťšesť rokov symbolom pomoci a nádeje pre onkologických pacientov. „Veľmi pekne ďakujem predstaviteľom Ligy proti rakovine za organizáciu zbierky, ďakujem aj každému jednému dobrovoľníkovi a každému jednému darcovi,“ zdôraznil predseda vlády SR.
Viac informácií, ako sa zapojiť do Dňa narcisov, nájdete tu: https://www.dennarcisov.sk/.


Tlačový a informačný odbor


29302