Infoservis
Zasadanie vlády


Hore

Tlačová konferencia počas rokovania vlády

Schôdza č.: 25
Dátum: 6. apríla 1999
Miesto: Bratislava, Úrad vlády Slovenskej republiky

Hovorca predsedu vlády SR Martin Lengyel:
Dobrý neskorý večer, dámy a páni, pán premiér na úvod prečíta vyhlásenie z dnešného mimoriadneho rokovania Vlády a potom bude priestor na dve otázky, pán premiér, nech sa páči:

Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda:
Srdečne Vás zdravím, mimoriadne zasadanie vlády skončilo s tromi konkrétnymi závermi uznesení v troch štyroch častiach. Po prvé: nadväzne na svoje rozhodnutie z 24.3.1999 Vláda odsúhlasila neobmedzený prístup do vzdušného priestoru SR na prelety lietadiel severoatlantickej aliancie vo vzťahu k operáciám v JZR. Po druhé: Vláda SR vyslovuje súhlas so zjednodušením procedúry povoľovania preletov lietadiel NATO cez vzdušný priestor SR. Po tretie: Vláda SR rozhodla o poskytnutí humanitárnej pomoci obyvateľom Kosova postihnutým humanitárnou katastrofou a Po štvrté: Vláda uložila ministrom 5 relevantných rezortov, financií, hospodárstva, pôdohospodárstva, obrany a vnútra predložiť špecifikáciu foriem a rozsahu poskytnutej humanitárnej pomoci do piatka tohoto týždňa.

Martin Lengyel:
Ďakujem. Daniel Krajcer.

Otázka:Daniel Krajcer, TV Markíza
Pán premiér, mohli by ste potvrdiť informácie, že dnešné stretnutie bolo zvolané z inicitívy SDĽ, ktorá zároveň požaduje aby v rámci uznesenia, ktoré je predložené v parlamente bol vypustený článok "c" kde sa hovorí o vyslovení plnej podpory doterajšej medializácie resp. zjednodušenie postoja MZV a Vlády SR k vojnovému konfliktu v Juhoslávii, ďakujem.

Mikuláš Dzurinda:
O zvolaní vlády SR som rozhodol ja a záležitosti parlamentu by som komentovať nechcel.

Martin Lengyel:
Pán Dobšinský.

Otázka: Branislav Dobšinský, STV
Pán premiér v súvislosti s tým stanoviskom, ktoré sme si teraz vypočuli a teda v nadväznosti na to, že niektoré informácie predchádzajúcich dní boli také, že boli poskytnuté, že vzdušný priestor bol poskytnutý najprv iba tankerom a cisternovým lietadlám, potom vraj neobmedzene, atď, považujete medializáciu zo strany vlády celého toho poskytnutia vzdušného priestoru za zvládnutú dobre.

Mikuláš Dzurinda:
Pri každej práci je možno mať vždy pocit, že ju môžete robiť lepšie. Pevne verím, že po uznesení, ktoré som Vám predstavil, je všetko jasné.

Martin Lengyel:
Ďakujem Vám veľmi pekne.

Mikuláš Dzurinda:
Ďakujem.