21.12.2007

O eurovú webstránku je veľký záujem


Internetová stránka euromena.sk, ktorú ministerstvo financií a Národná banka Slovenska vo štvrtok 20. decembra uviedli do prevádzky ako oficiálny národný informačný portál o zavedení eura v SR, ihneď po uvedení do prevádzky zaznamenala veľký záujem užívateľov internetu. Spoločnosť Tempest, a.s, ktorá stránku vyvinula a prevádzkuje, na nej zaznamenala už v prvý deň jej fungovania takmer 9-tisíc návštevníkov a viac ako trištvrte milióna kliknutí, presne 760.602.

Stránka ponúka verejnosti, občanom, podnikateľom aj samosprávnym subjektom všetky dôležité informácie o eure ako mene, o postupe, zásadách a princípoch zavedenia eura na Slovensku, o vykonaných a plánovaných krokoch, legislatívnom rámci a o ochranných prvkoch eurových bankoviek a mincí. Súčasťou sú aj odpovede na najčastejšie kladené otázky, odporúčania občanom a praktické rady podnikateľom k prípravám na zavedenie eura a predzásobeniu hotovosťou.

Interaktívna časť ponúka denne aktualizované správy o eure z domova i zahraničia, on-line rozhovory, ankety, softvérovú eurokalkulačku, kurzový lístok, kalendár akcií, informačný bulletin a kontaktný formulár. Podnikatelia majú možnosť pripojiť sa k Etickému kódexu a aktívne prispievať do kalendára podujatí. Užívateľ si môže bezplatne stiahnuť rôzne publikácie a oficiálne dokumenty venované tematike eura (v niektorých prípadoch sú k dispozícii aj anglické a maďarské mutácie).

Deti, mládež a pedagógovia si na stránke nájdu hry puzzle, interaktívny 3D šetrič obrazovky a zaujímavou formou spracovaný animovaný film o cenovej stabilite od Európskej centrálnej banky. Do budúcnosti sa pripravujú ďalšie zábavné hry, kvízy, prezentácie a súťaže o novej mene.