NIP - Opr. na vydávanie certifikátov o skúš. bezp. tvárn


Charakteristika:1. Kategória: nároková
2. Sledovaný verejný záujem: bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci a bezpečnosť technických zariadení
Podmienky udelenia:Popis podmienok udelenia oprávnenia

O oprávnenie na výkon skúšok a vydávanie certifikátov o tom, že tvárniaci stroj a jeho časti spĺňajú požiadavky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, môže požiadať :

- Právnická osoba oprávnená na podnikanie, s predmetom podnikania „meranie a skúšanie tvárniacich strojov“. Je potrebné, aby táto právnická osoba mala zamestnanca alebo zamestnancov s vysokoškolskou kvalifikáciou príslušného zamerania, s dlhoročnou praxou (min. 10 rokov) v odbore tvárniacich strojov, s dobrými teoretickými a praktickými vedomosťami a skúsenosťami zo skúšania ovládacích, zabezpečovacích a ochranných systémov predmetných strojov. Súčasne je nevyhnutné, aby uvedená právnická osoba mala potrebné technické vybavenie a meraciu techniku.
- Právnická osoba oprávnená na podnikanie prevádzkujúca tvárniace stroje. Je potrebné, aby spĺňala rovnaké požiadavky ako sú uvedené v predchádzajúcom bode.

Žiadateľ (právnická osoba) predloží žiadosť s požadovanými údajmi na Národný inšpektorát práce. Národný inšpektorát práce žiadosť zaeviduje a posúdi z hľadiska správneho vypracovania a kompletnosti údajov. Ak je žiadosť správne vypracovaná a kompletná, Národný inšpektorát práce ju postúpi ústrediu Technickej inšpekcie na preverenie odbornej spôsobilosti žiadateľa. Technická inšpekcia zabezpečí podľa miestnej príslušnosti žiadateľa preverenie odbornej spôsobilosti právnickej osoby na vydávanie certifikátov a skúškach tvárniacich strojov počas prevádzky. Po fyzickom preverení právnickej osoby, príslušné pracovisko Technickej inšpekcie vypracuje „Odborné a záväzné stanovisko“ k prevereniu odbornej spôsobilosti žiadateľa a zašle ho na ústredie Technickej inšpekcie, ktoré ho spolu so žiadosťou a podkladovými materiálmi postúpi na Národný inšpektorát práce. Národný inšpektorát práce na základe kladného odborného stanoviska Technickej inšpekcie vydá požadované „Oprávnenie na vydávanie certifikátov zo skúšania tvárniacich strojov počas prevádzky“. V prípade negatívneho odborného stanoviska Národný inšpektorát práce žiadosť o vydanie oprávnenia zamietne a túto skutočnosť oznámi žiadateľovi s príslušným odôvodnením.
Poznámka:
Referenti:
Komisia:

Pripojené súbory

Právne normy pre licenciu

Oprávnenia na vydávanie certifikátov

Súbor:Stiahnuť súbor
Poznámka:OPRÁVNENIA NA VYDÁVANIE CERTIFIKÁTOV O SKÚŠKACH BEZPEČNOSTI TVÁRNIACICH STROJOV POČAS PREVÁDZKY

Žiadosti, formuláre, prílohy, potvrdenia

Formulár pre informácie o licenčnom konaní

Súbor:Stiahnuť súbor
Poznámka:FORMULÁR PRE INFORMÁCIE O LICENČNOM KONANÍ

Oprávenia na vydávanie certifikátov

Súbor:Stiahnuť súbor
Poznámka:OPRÁVNENIA NA VYDÁVANIE CERTIFIKÁTOV O SKÚŠKACH BEZPEČNOSTI TVÁRNIACICH STROJOV

Stromová štruktúra licencií

Súbor:Stiahnuť súbor
Poznámka:STROMOVÁ ŠTRUKTÚRA LICENCIÍ

Výsledky licenčného konania

Zoznam platných oprávení a certifikátov

Súbor:Stiahnuť súbor
Poznámka:ZOZNAM PLATNÝCH OPRÁVNENÍ NA VYDÁVANIE CERTIFIKÁTOV O SKÚŠKACH BEZPEČNOSTI TS