Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Ing. Peter BACO


minister pôdohospodárstva Slovenskej republiky od 13. 12. 1994 do 30. 10. 1998


Ing. Peter BACOsa narodil 9. apríla 1945 v Opatovej nad Váhom. Po ukončení Poľnohospodárskej strednej ekonomickej školy študoval na Vysokej škole poľnohospodárskej v Nitre, smer prevádzková ekonómia. Po jej absolvovaní pracoval ako zootechnik štátneho majetku a poľnohospodárskeho družstva. Dvanásť rokov pracoval vo funkcii predsedu Jednotného roľníckeho družstva v Nemšovej. V roku 1984 absolvoval 7-týždňový študijný pobyt v Kanade so zameraním na chov dobytka. Od roku 1986 pôsobil na Ministerstve poľnohospodárstva a výživy SSR vo funkciách riaditeľa odboru vedy a technického rozvoja a súhrnného plánu. V rokoch 1990 až 1992 bol opäť predsedom Poľnohospodárskeho družstva v Nemšovej, ktoré patrí k najmodernejším poľnohospodárskym podnikom na Slovensku.

V roku 1992 ako poslanec Federálneho zhromaždenia ČSFR pracoval vo finančnom a rozpočtovom výbore. Vo funkcii ministra poľnohospodárstva SR a Národnej rade SR uplatnil účinné opatrenia na zastavenie rozkladu v odvetviach rezortu vrátane odvetvových rozvojových koncepcií. V roku 1994 absolvoval študijný pobyt vo Veľkej Británii zameraný na trh s pôdou, financie a poradenstvo. Do funkcie člena vlády SR bol nominovaný HZDS.

Medzi osobné záujmy Ing. Petra Bacu patrí umenie, najmä výtvarné umenie a hudba. Aktívne ovláda ruský a pasívne anglický a nemecký jazyk.
#