Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Kniha návštev


Vláda Slovenskej republiky od 13. 12. 1994 do 30. 10. 1998

Vážený pán predseda,

ešte teraz si živo spomínam na Váš prejav pri svojej prvej návšteve Slovenska v roku 1992, ako ste presvedčivo a teraz už nikto nemôže pochybovať, že aj správne ubezpečovali občanov Slovenska o nevyhnutnosti zobrania kontroly ekonomiky Slovenska do slovenských rúk i za cenu osamostatnenia sa. Vtedy ste povedali, že Slovensko dokáže nielen prežiť, ale i napredovať. To boli Vaše slová, slová optimistu, ktorého viera a vidina budúcnosti bola a je založená na správnej analýze skutočnosti a reálneho sveta. Mnohí (sme) Vám vtedy uverili, avšak mnohí sa báli, neverili Vám. Skorej dali na slová zastrašovačov. Teraz po vyše piatich rokoch už ťažko nájsť niekoho, čo pochybuje o správnosti osamostatnenia sa. Slovenská ekonomika šliape, hospodárstvo i napriek nepriazni a až neuveriteľnému vmiešavaniu sa zahraničia dosahuje jedny z najlepších výsledkov zo všetkých bývalých komunistických krajín. Životná úroveň a reálne príjmy stúpajú každým rokom u všetkých vrstiev spoločnosti. Napriek tomu, čo som doteraz uviedol, stále nerozumiem, prečo je ten priemerný slovenský občan stále taký pesimista, prečo polovica národa veľakrát naletí obyčajným, viditeľne lživým predpovediam zahraničia i opozície, pre ktorých je vždy dobrou správou každá pre Slovensko zlá správa, či predpoveď. Ešte na záver: Nie ste z toho všetkého unavený? Ak ste, prosím Vás, nebuďte!!! Odpočiňte si a vydržte. Slovensko Vás potrebuje a potrebuje Vás silného. Viem, že je tam tiež veľa iných schopných ľudí, ale Mečiar je zatiaľ iba jeden.

Bohuš Prikryl, New York

Vážený pán predseda,

netrpezlivo som očakávala Váš E-mailový kontakt a hlavne sprístupnenie WWW stránky Úradu vlády. Konečne budú vo svete objektívne informácie o našej drahej vlasti. Prajem Vám veľa zdravia v tomto krutom predvolebnom období vo viere, že Slovensko vďaka Vašej energii a túžbe po spravodlivosti opäť vyhrá. Úprimne Vás pozdravuje

M. Sakalová z Bytče

Nekladiem otázku, len vyslovujem uznanie za razantnú obhajobu slovenských národnych záujmov.

A. Kirschner

Drahý predseda,

s napätím sledujeme rozvoj Slovenskej republiky v zahraničí (USA ) a ak niekde a niekto skresľuje informácie o našej rodnej zemi, hneď to uvedieme na správnu mieru. Prajeme Vám a celej Slovenskej republike veľa úspechov v ďalšom ekonomickom a hospodárskom rozvoji.

S pozdravom ostavajú Slováci žijúci v USA.


Vážený pán premiér,

vyjadrujem Vám podporu vo Vašom úsilí pokračovať v nastúpenej ceste rozvoja Slovenska. Nevzdávajte sa, pokračujte v svojej práci, verím, že výsledky sa dostavia. Držím Vám palce a veľa sťastia.

P.S. Moju adresu radšej nezverejňujte, ďakujem.

Ak chcete poslať odkaz pánovi premierovi, kliknite sem. Vybrané odkazy budú vystavené.