Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Stanovisko predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej k aktuálnej povodňovej situácií



Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová od nedele komunikuje o aktuálnej povodňovej situácii s ministrom vnútra Danielom Lipšicom. Vyjadruje ľútosť nad stratou ľudského života a úprimnú sústrasť pozostalým. I. Radičová zároveň rozhodla o vyčlenení zostávajúcich takmer 300-tisíc eur z rezervy predsedníčky vlády SR na opravu zničenej infraštruktúry aj pomoc poškodeným občanom.

Minister vnútra premiérku informoval, že škody na komunikáciách predbežne dosiahli 133-tisíc eur a predpokladá sa, že budú ešte vyššie. Podľa neho sa v oblastiach postihnutých prívalovými dažďami rozbehli všetky potrebné práce a v plnom nasadení sú bezpečnostné a záchranné zložky. Minister vnútra zároveň v najbližších dňoch ako predseda výboru vlády SR pre riešenie následkov škôd vzniknutých povodňami v roku 2010 zvolá jeho zasadnutie.

Predsedníčka vlády SR zvažovala prerušenie dovolenky, ale minister vnútra ju informoval, že to zatiaľ nie je nevyhnutné. Na všetky opatrenia dohliada spolu s ministrom obrany. Zatiaľ nie je potrebné v súvislosti s odstraňovaním následkov povodní zvolávať ani mimoriadne zasadnutie vlády SR. Iveta Radičová je pripravená prerušiť dovolenku, ak by si to vyžiadal ďalší vývoj.

Riešením situácie sa bude vláda SR zaoberať v stredu tento týždeň na riadnom zasadnutí, na ktoré minister financií Ivan Mikloš po dohode s predsedníčkou vlády predloží návrh na vyčlenenie sumy 11 miliónov eur na záchranné a zabezpečovacie práce. O ďalších opatreniach bude vláda SR rokovať aj na zasadnutí budúci týždeň v stredu 25. augusta.



* * * * *
Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR