Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Úrad vlády SR si pripomenul výročie tragického úmrtia Milana Rastislava Štefánika


V stredu 4. mája 2011 – v deň 92. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika – sa nová budova Úradu vlády SR stala pietnym miestom. Výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika v tento deň členom vlády, prítomným zástupcom médií i expertom prizvaným na rokovanie vlády pripomínala posmrtná fotografia tejto veľkej osobnosti slovenskej a československej histórie.

Vstupný priestor Úradu vlády SR bol pri tejto príležitosti otvorený aj pre širokú verejnosť. V tunajšej Kaplnke Nepoškvrneného počatia Panny Márie sa uskutočnili služby Božie venované i pamiatke M. R. Štefánika, ktorý bol synom evanjelického farára pôsobiaceho na fare v jeho rodných Košariskách.

Milana Rastislava Štefánika po tragickom nešťastí v Ivanke pri Dunaji previezli spolu s tromi talianskymi pilotmi do vojenskej nemocnice v bývalom letnom arcibiskupskom paláci, ktorý je v súčasnosti sídlom Úradu vlády SR. V paláci boli telesné pozostatky umiestnené 5 dní až do pohrebu. Na nádvorí sa vtedy uskutočnili aj vojenské pocty tragicky zosnulému M. R. Štefánikovi.



Informačné centrum Úradu vlády SR
www.euroinfo.gov.sk

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR
www.vlada.gov.sk
www.premierkasr.sk