Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová diskutovala so študentmi Karlovej univerzity v Prahe


Vo štvrtok 5. mája 2011 v Prahe sa predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na Karlovej univerzite zúčastnila prednášky na tému „Slovensko očami jeho premiérky“ a diskutovala so študentmi o silných a slabých stránkach Slovenska v porovnaní so svetom, o aktuálnej politike, ale aj o možnostiach uplatnenia akademických znalostí vo sfére politiky.

Dotkla sa aj protestov odborárov či finančnej krízy: „neteší ma nespokojnosť občanov, ale dnes nie je bohužiaľ iná voľba, len to ustáť a pokračovať v zodpovednej politike.“ A dodala, že by sme nikdy nemali dopustiť to, čo sa stalo v Chorvátsku po nástupe premiérky J. Kosorovej, ktorá bola nútená povedať, že nie sú finančné prostriedky na výplatu dôchodkov.

V závere svojej prednášky zaželala študentom: „zaujímavé štúdium, podnetných pedagógov, pedagógom podnetných študentov a nám všetkým dobré riešenia, na ktoré potrebujeme spojiť všetky mozgy, ktoré k dispozícií máme a všetkých ľudí s dobrým srdcom“.

Moderátorom diskusie bol známy český sociológ Martin Potůček, vedúci Centra pre sociálnu a ekonomickú stratégiu Fakulty sociálnych vied Univerzity Karlovej v Prahe.




* * * * *

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR


prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

20110505 - Prednáška na tému „Slovensko očami jeho premiérky“ na Karlovej univerzite v Prahe



 

Prednáška na tému „Slovensko očami jeho premiérky“ na Karlovej univerzite v Prahe