Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR I. Radičová na návšteve Londýna


Predsedníčka vlády SR I. Radičová na návšteve Londýna
V pondelok 9. mája 2011 odcestovala predsedníčka vlády SR I. Radičová na dvojdňovú pracovnú cestu do Londýna, počas ktorej sa stretla s predsedom britskej vlády Davidom Cameronom, s podpredsedom britskej vlády Nicholasom Cleggom, s prezidentom Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBRD) Thomasom Mirowom a s predstaviteľmi London School of Economics and Political Science. Na pôde tejto prestížnej univerzity predsedníčka vlády SR vystúpila s prednáškou na tému „Fiscal discipline in the EU, Question of Transparency and Commitment“. London School of Economics and Political Science (Londýnska škola ekonómie a politických vied) je jednou z najznámejších vysokých škôl v oblasti práva, ekonómie a spoločenských vied. Patrí do skupiny G5 najlepších britských univerzít, medzi jej učiteľmi a absolventmi bolo 16 nositeľov Nobelových cien.


Premiéri oboch krajín I. Radičová a D. Cameron počas spoločného pracovného stretnutia diskutovali okrem iného o vzájomných vzťahoch medzi SR a Spojeným kráľovstvom. Ďalšími témami boli hospodársky rast, Pakt pre euro, budúci viacročný finančný rámec EÚ a rozpočet EÚ na rok 2012, sociálna legislatíva, migrácia a situácia v Líbyi, na Blízkom východe a v Afganistane.


Predsedníčka vlády SR v Londýne poskytla exkluzívne interview denníku The Financial Times, týždenníku The Economist a agentúre Reuters.

Viac o návšteve predsedníčky vlády v Londýne čítajte aj tu:
http://www.vlada.gov.sk/25262/predsednicka-vlady-sr-prednasala-na-london-school-of-economics.php

Fototermín predsedníčky vlády I. Radičovej a britského premiéra D. Camerona pred Downing Street 10:
http://www.youtube.com/watch?v=kpKEqqPHg1A


prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

20110510 - Tlačová konferencia po stretnutí s prezidentom Európskej banky pre obnovu a rozvoj T. Mirowom



 

Tlačová konferencia po stretnutí s prezidentom Európskej banky pre obnovu a rozvoj T. Mirowom

20110510 - Brífing po stretnutí s britským premiérom D. Cameronom



 

Brífing po stretnutí s britským premiérom D. Cameronom