Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na pracovnej návšteve v Českej republike


Vo štvrtok 19. mája 2011 odcestovala predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na jednodňovú pracovnú návštevu Českej republiky, ktorá sa uskutočnila pri príležitosti 6. zasadnutia Európskeho jadrového fóra 2011 (ENEF) pod záštitou Európskej komisie.

Na tomto významnom podujatí, ktoré striedavo organizujú Slovenská a Česká republika spoločne s Európskou komisiou, sa pravidelne zúčastňujú zástupcovia členských krajín EÚ, Európskeho parlamentu, energetických spoločností, environmentálnych organizácií, jadrového priemyslu, spotrebiteľských spoločností, bankového sektora, štátnej a verejnej správy, ako aj zástupcovia ostatných organizácií na úrovni EÚ a národných úrovniach. Cieľom Európskeho jadrového fóra ENEF je zodpovedne pristupovať k problémom jadrovej energetiky, k jadrovej bezpečnosti a posilňovaniu systému záruk proti zneužitiu jadrových materiálov. 


Prejav predsedníčky vlády na Európskom jadrovom fóre je dostupný tu: http://www.premierkasr.sk/25367/prejav-predsednicky-vlady-sr-ivety-radicovej-na-europskom-jadrovom-fore-v-prahe-vo-stvrtok-19-maja-2011.php?pg=61


Predsedníčka vlády SR I. Radičová sa stretla s komisárom EÚ pre energetiku G. Oettingerom a ministrom energetiky Francúzskej republiky E. Bessonom. Témami rokovaní boli priority SR - energetická bezpečnosť a rozvoj energetickej infraštruktúry, ale aj dlhodobá spolupráca v oblasti energetiky a spolupráca na výskumnom energetickom projekte Allegro. 


Popoludní sa predsedníčka vlády v priestoroch Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Prahe stretla so zástupkyňami Top centra podnikateliek.

* * * * *

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR



prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

20110519 - Prejav predsedníčky vlády na zasadnutí ENEF



 

Prejav predsedníčky vlády na zasadnutí ENEF

20110519 - Tlačová konferencia po rokovaní Európskeho jadrového fóra v Prahe



 

Tlačová konferencia po rokovaní Európskeho jadrového fóra v Prahe