Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na oficiálnej návšteve Slovinskej republiky


Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na oficiálnej návšteve Slovinskej republiky
V pondelok 30. mája 2011 navštívila predsedníčka vlády SR Iveta Radičová spolu s ministrom hospodárstva SR Jurajom Miškovom a štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí SR Milanom Ježovicom Slovinskú republiku. V Ľubľane sa stretla s predsedom slovinskej vlády Borutom Pahorom, s prezidentom Slovinskej republiky Danilom Türkom, s predsedom Štátneho zhromaždenia Pavlom Gantarom a zúčastnila sa na slovensko-slovinskom ekonomickom fóre.

Oficiálna návšteva Slovinska sa uskutočnila na pozvanie predsedu vlády Slovinskej republiky Boruta Pahora. Témou ich spoločného rokovania boli vzájomné slovensko-slovinské vzťahy, hospodárska a obchodná spolupráca medzi Slovenskou republikou a Slovinskou republikou a možnosti ich ďalšieho zintenzívnenia. Dotkli sa aj aktuálnych otázok európskej a medzinárodnej politiky.

Do Slovinska spolu s predsedníčkou vlády SR cestovali aj podnikatelia zo Slovenska, ktorí diskutovali o možnostiach rozvoja ekonomickej spolupráce na slovensko-slovinskom ekonomickom fóre, kde vystúpili aj obaja premiéri. Po skončení fóra sa predsedovia vlád spoločne presunuli na Ekonomickú fakultu Ľubľanskej univerzity, kde I. Radičová vystúpila s prednáškou a diskutovala so študentmi.



Predsedníčka vlády pred Obchodnou a priemyselnou komorou Slovinska





prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

20110530 - Oficiálna návšteva predsedníčky vlády v Slovinsku



 

Oficiálna návšteva predsedníčky vlády v Slovinsku

20110530 - Tlačová konferencia I. Radičovej a B. Pahora počas oficiálnej návštevy Slovinska



 

Tlačová konferencia I. Radičovej a B. Pahora počas oficiálnej návštevy Slovinska