Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Úrad vlády SR sprístupnil historickú záhradu


Úrad vlády SR sprístupnil historickú záhradu

Prvý raz vo svojej novodobej histórii sa pre verejnosť otvorila kedysi slávna bratislavská záhrada v areáli bývalého Letného arcibiskupského paláca – súčasná záhrada Úradu vlády SR. Prvých návštevníkov privítala v nedeľu 5. júna. Úrad vlády SR sa takto zapojil do podujatia Víkend historických parkov a záhrad Bratislavy, v rámci ktorého bolo sprístupnených 10 historických záhrad v hlavnom meste SR.

Ako sprievodný program bola pripravená výstava bonsajov a poradenstvo v oblasti pestovania a tvarovania bonsajov. Návštevníci si tiež mohli pozrieť netradičnú ukážku prípravy čajov v štýle kung-fu a ochutnať čaje Pu er Gu Shu, ktoré sa vyrábajú z divokých čajových stromov, starých 300 až 800 rokov. Študenti Strednej odbornej školy záhradníckej G. Čejku z Malinova predviedli svoju šikovnosť pri aranžovaní kytíc a tvorbe kvetinových aranžmánov.

Výklad o histórii záhrady návštevníkom poskytli informátori z Informačného centra Úradu vlády SR, výklad o dendrologickej histórii záhrady pripravili študenti Strednej odbornej školy záhradníckej G. Čejku z Malinova. Záujemcovia mohli navštíviť aj dve komorné výstavy vo výstavných priestoroch Úradu vlády SR - vo foyeri historickej budovy sa predstavuje svojou tvorbou dizajnér Tibor Uhrín a vo vstupných priestoroch novej budovy je výstava fotografií Japonsko očami Slovákov.


Informačné centrum Úradu vlády SR

www.euroinfo.gov.sk

 





prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu