Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Nový most v Spišskej Novej Vsi otvorili do roka a do dňa od povodní


Nový most v Spišskej Novej Vsi otvorili do roka a do dňa od povodní
„Zrušila som kapitolu v rozpočte úradu vlády 900 000 eur na slávnosti, oslavy, konferencie a celú túto sumu som vám presunula na stavbu nového mosta“ povedala predsedníčka vlády SR Iveta Radičová počas stretnutia s primátorom Spišskej Novej Vsi. Pred rokom mesto zasiahla silná povodeň, ktorá strhla most pri závode Embraco a premiérka počas svojho prvého výjazdu do lokalít zasiahnutých povodňami prisľúbila, že vláda podporí výstavbu nového mosta, ktorý spája Spišskú Novú Ves s Košicami. Tento sľub Iveta Radičová splnila.

Okrem povodní Spiš trápi aj nezamestnanosť, predsedníčka vlády slávnostne otvorila v závode Embraco novú linku na výrobu kompresorov, ktorá do tejto oblasti prinesie  300 nových pracovných miest a ďalších 160 subdodávateľských pracovných miest. Pripomenula, že v prvom štvrťroku 2011 sa podarilo zlomiť negatívny trend a Slovensko má v oblasti zamestnanosti najvyšší nárast v rámci krajín Európskej únie. „Naštartovali sme to, potrebujeme tomu dodať ešte viac sily, ešte viac života a ja verím, že aj s vašou pomocou sa nám to spoločne podarí“ skonštatovala I. Radičová.

Do prvých záchranných a pomocných prác po povodniach vláda SR investovala viac ako 110 miliónov eur. „Snažili sme sa vyčleniť maximum zdrojov, aby sme dokázali ľuďom, mestám, obciam pomáhať“ povedala premiérka a dodala, že vláda spustila aj revitalizačný program, ktorý má zabrániť každoročnému opakovaniu katastrofálnych povodní. V rámci tohto programu je vytvorených 7000 pracovných miest a viac ako 2000 sezónnych pracovných miest.

Viac o výjazde predsedníčky vlády v Spišskej Novej Vsi čítajte tu: http://www.premierkasr.sk/25531/predsednicka-vlady-sr-iveta-radicova-v-spolocnosti-embraco.php?pg=61





prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu

20110603 - Príhovor počas stretnutia s primátorom Spišskej Novej Vsi



 

Príhovor počas stretnutia s primátorom Spišskej Novej Vsi

20110603 - Spišská Nová Ves - otvorenie mosta



 

Spišská Nová Ves - otvorenie mosta