Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Iveta Radičová: Diaľnice budeme stavať za primerané ceny


Iveta Radičová: Diaľnice budeme stavať za primerané ceny

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová dnes, t.j. v pondelok 20. júna 2011, slávnostne odštartovala výstavbu nového úseku diaľnice D1 na východnom Slovensku.

Spoločne s ministrom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jánom Figeľom poklopali základný kameň úseku Jánovce - Jablonov. „Zaviazali sme sa, že nebudeme stavať za ceny, ktoré sú jedny z najvyšších v Európskej únií“, povedala predsedníčka vlády SR. Ako ďalej doplnila, diaľničná výstavba sa rozbehla a jej financovanie je transparentnejšie a efektívnejšie ako v minulosti. „Podarilo sa nám rozbehnúť výstavbu druhého profilu D1 v nižšej cene, ako bolo pôvodne dohodnuté.“ Spresnila, že v tomto roku je na diaľnice a rýchlostné cesty vyčlenených 700 miliónov eur, v budúcom roku to bude jedna miliarda eur.

Predsedníčka vlády ocenila pracovníkov, ktorí sa úspešne podieľali na prípravných a projektových prácach. Realizátorom stavby zaželala skoré skončenie výstavby a vyjadrila presvedčenie, že nová diaľnica pritiahne do regiónu nových investorov a vytvorí nové pracovné príležitosti.



Videozáznamy z poklopania základného kameňa nájdete tu:

http://www.vlada.gov.sk/20110620-prejav-predsednicky-vlady-pocas-poklopania-zakladneho-kamena-dialnice-pri-levoci/

http://www.vlada.gov.sk/20110620-poklopanie-zakladneho-kamena-dialnice-pri-levoci/

http://www.vlada.gov.sk/20110620-brifing-po-slavnostnom-poklopani-zakladneho-kamena-dialnice-pri-levoci/



prezrieť fotogalériu Prezrieť fotogalériu
#