Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Rokovací poriadok


Porady ekonomických ministrov vlády

Slovenskej republiky


Porada ekonomických ministrov vlády Slovenskej republiky (ďalej len "Porada") v súlade so svojím štatútom, schváleným uznesením vlády SR č. 1228 zo dňa 6. novembra 2002 schvaľuje a vydáva tento rokovací poriadok.

Článok 1
Úvodné ustanovenia

Rokovací poriadok Porady upravuje postup, prípravu a spôsob rokovania tohto poradného orgánu.

Článok 2
Riadenie Porady

  1. Činnosť Porady riadi jej predseda.
  2. Predsedu Porady počas jeho neprítomnosti zastupuje ním poverený minister.
  3. Úlohy spojené s odborným, organizačným a technickým zabezpečením činnosti Porady, vrátane publikovania programu a záverov z rokovania Porady na internete, plní Sekcia hospodárskej politiky Úradu vlády SR.

Článok 3
Rokovanie Porady

  1. Zasadania Porady sa uskutočňujú v pondelok spravidla v dvojtýždenných intervaloch.
  2. Porada je spôsobilá rokovať a prijímať závery, len ak je prítomná nadpolovičná väčšina jej členov. Závery Porady sú prijaté, ak s nimi vyslovila súhlas nadpolovičná väčšina prítomných členov Porady. Odlišné názory jednotlivých členov Porady (ak o to požiadajú) sa uvedú v zázname z rokovania.
  3. Porada rokuje a prijíma závery na základe prerokovania písomných materiálov, pripravovaných na prerokovanie vo vláde SR, prípadne iných materiálov, o zaradení ktorých rozhodne predseda Porady.

Článok 4
Príprava a predkladanie materiálov na rokovanie Porady

  1. Predmetom rokovania Porady (1) sú materiály
    • zaradené v Pláne práce vlády SR, ktoré sú označené na prerokovanie Poradou,
    • materiály pripravované na rokovanie vlády SR na základe úloh vyplývajúcich z uznesení vlády SR alebo iniciatívne, ktoré majú koncepčný charakter alebo ovplyvňujú verejné financie, 
    • ďalšie materiály, o ktorých prerokovaní Poradou rozhodne vláda SR alebo predseda Porady.
  2. Pri príprave a predkladaní materiálov na rokovanie Porady sa postupuje podľa platných predpisov upravujúcich predkladanie materiálov na rokovanie vlády, ak tento rokovací poriadok neustanovuje inak.(2)
  3. Požiadavku na prerokovanie materiálu na Porade je predkladateľ povinný vyznačiť v elektronickej forme materiálu na rokovanie vlády slovami "Materiál je určený na rokovanie Porady ekonomických ministrov vlády SR dňa ......".
  4. Materiál zaradený do programu rokovania Porady doručí predkladateľ v stanovenom počte výtlačkov (spravidla 25 ks, z toho 3 výtlačky podpísané predkladateľom) Sekcii hospodárskej politiky Úradu vlády SR v primeranom časovom predstihu, najneskôr však päť kalendárnych dní pred rokovaním Porady. V prípade nedodržania tohto termínu materiál členom Porady doručí predkladateľ.

Článok 5
Prijímanie záverov

Z každého rokovania Porady sa vyhotovuje písomný záznam, ktorý obsahuje závery, stanoviská a odporúčania Porady k jednotlivým prerokovaným materiálom, prípadne rozdielne názory jej účastníkov. Záznam podpisuje predseda Porady. Záznam sa publikuje na internete.
Stanoviská, návrhy a odporúčania vyplývajúce zo záverov Porady sa predkladajú na rokovanie vlády prostredníctvom stanovísk Sekcie hospodárskej politiky Úradu vlády SR k príslušnému materiálu alebo samostatne.


Článok 6
Záverečné ustanovenie

Tento rokovací poriadok schválila Porada dňa 27. 1. 2003. Účinnosť nadobúda dňom schválenia a týmto dňom sa zrušuje rokovací poriadok schválený Poradou dňa 17. septembra 2001.

Ivan Mikloš v.r.
predseda Porady ekonomických ministrov vlády SR
 




(1) Článok 3 Štatútu Porady ekonomických ministrov vlády SR, schváleného uznesením vlády SR č.1228 zo 6. novembra 2002 (2) Smernica na prípravu a predkladanie materiálov na rokovanie vlády SR, schválená uznesením vlády SR č. 512/2001. 
#