Preskočiť navigáciu 
Úvodná stránka Verzia pre tlač 
Mapa stránky RSS 
English

Ing. Tibor Tóth


Vedúci Úradu vlády SR


Ing. Tibor TóthIng. Tibor Tóth sa stal vedúcim Úradu vlády SR 5. novembra 1998, kedy prijal ponuku predsedu vlády SR M. Dzurindu.

V ponovembrovom období, keď sa zosilnil záujem o spoločenské dianie, Tibor Tóth vstúpil do politiky na konci roka 1989, keď sa stal jedným zo zakladajúcich členov Kresťansko-demokratického hnutia v Nitrianskom kraji.

Vedúci Úradu vlády SR je absolventom Elektrotechnickej fakulty SVŠT v Bratislave. Po ukončení vysokej školy sa vrátil do rodného regiónu, kde pracoval ako konštruktér elektrických zariadení /napríklad pre jadrové elektrárne/ v Tesle Vráble.

Záujem o prácu s ľuďmi a pre ľudí ho priviedol ku politike na miestnej úrovni - v rokoch 1991 - 1998 zastával post prednostu Mestského úradu vo Vrábľoch. Jeho mottom bolo vtedy /tak, ako aj dnes/ pokúsiť sa o pritiahnutie občana k spolurozhodovaniu a spoluzodpovednosti - aj tým, že mu poskytneme dostatočný objem informácií o jeho meste. " Hospodárenie v samospráve je špecifické a nie jednoduché - preto ma lákalo dokázať, že sa to dá profesionálne zvládnuť", rekapituluje dnes.

Počas sedemmesačnej vlády J. Moravčíka zastával T. Tóth funkciu prednostu Okresného úradu v Nitre. Ako dnes hovorí, bola to mimoriadne cenná skúsenosť - keďže si vyskúšal pri dennom riadení aj mechanizmy pôsobenia v štátnej správe, čím doplnil svoje znalosti z práce v samospráve.

V parlamentných voľbách v roku 1998 kandidoval Ing. Tibor Tóth na poslanca na kandidátnej listine Slovenskej demokratickej koalície. V apríli 2000 bol jedným z tých, ktorí nasledovali M. Dzurindu a vstúpili do práve konštituovanej Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie, strany pre parlamentné voľby 2002.

Tibor Tóth sa narodil 28. septembra 1957 v Šahách. Je otcom štyroch detí - najstarší Marek a Lucia navštevujú Piaristické gymnázium v Nitre, mladší Mária a Jakub sú žiakmi základnej školy.

Voľný čas venuje najmä rodine a športu.

Tibor Tóth hovorí plynne po maďarsky, v súčasnosti sa zdokonaľuje v nemčine.