Výročná konferencia k HP MRK za rok 2011


   Výročná konferencia - otvorenieVýročná konferencia 2011

Dňa 13. decembra 2011 sa v priestoroch Presscentra Úradu vlády Slovenskej republiky uskutočnila Výročná konferencia k horizontálnej priorite Marginalizované rómske komunity za rok 2011. Podujatie, ktorého sa zúčastnilo asi 65 účastníkov, otvoril splnomocnenec vlády Slovenskej republiky pre rómske komunity, pán Miroslav Pollák a zástupca Európskej komisie, riaditeľ oddelenia pre Slovensko na DG Regio, p. Christopher Todd.

Program konferencie bol zameraný na zhodnotenie pokroku v implementácii horizontálnej priority ako aj lokálnych stratégií komplexného prístupu a v ich monitorovaní a hodnotení, ako aj na zhodnotenie implementácie z pohľadu šiestich relevantných operačných programov - OP Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, OP Vzdelávanie, OP Zamestnanosť a sociálna inklúzia, OP Zdravotníctvo, OP Životné prostredie a Regionálneho operačného programu. Pohľad z úrovne národnej koordinácie poskytol Centrálny koordinančný orgán (Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja).

Celkový pohľad na implementáciu HP MRK doplnili vystúpenia zástupcov mimovládnych organizácií - Asociácie pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), Rómskeho inštitútu a  nadácie Človek v tiesni.

Výročná konferencia bola financovaná v rámci operačného programu Technická pomoc z projektu „Informovanie a publicita pri zabezpečovaní implementácie HP MRK“, spolufinancovaného Európskou úniou/ERDF.

Program konferencie nájdete tu.

Prezentácie z Výročnej konferencie HP MRK 2011:

Implementácia HP MRK

Implementácia LSKxP

Monitorovanie a hodnotenie HP MRK

Monitorovanie a hodnotenie LSKxP

 

 

-----------------------

OK HP MRK, december 2011