30.09.2003

Tlačová správa - PRESAHY 2003

Od augusta 2002 vykonávajú na Slovensku prácu prvého kontaktu s rómskymi občanmi odkázanými na sociálnu pomoc terénni pracovníci. Pracujú s rodinou priamo v jej prirodzenom prostredí a poskytujú poradenstvo v mnohých oblastiach, vrátane výchovy, zamestnanosti a vzdelávania. Takto vytvárajú priestor pre realizáciu komplexných opatrení vo vzťahu k rómskym komunitám.
V dňoch 1. až 3. októbra sa bude konať v Tatranskej Lesnej stretnutie Presahy 2003, ktorého cieľom bude aby si terénni sociálni pracovníci navzájom vymenili svoje poznatky a porovnali ich so skúsenosťami svojich českých kolegov.
Stretnutia sa zúčastnia terénni sociálni pracovníci, odborníci z českých a slovenských ministerstiev a úradov vlád, ako aj zástupcovia mimovládnych organizácií. Okrem hodnotenia práce v teréne sa budú zaoberať aj novou legislatívou v sociálnej oblasti, problémom úžery a spôsobmi vzdelávania sociálnych pracovníkov.
Stretnutie organizujú Úrad vlády SR a OZ Asociácia terénnych sociálnych pracovníkov za finančnej podpory ÚV SR, PDCS (Centrum pre prevenciu a riešenie konfliktov) a Nadácie Milana Šimečku.
V prípade záujmu o rozhovor s účastníkmi stretnutia, kontaktujte prosím Karla Nováka (0908 872 662) alebo Ladislava Babuščáka (0905 755 238).