26.02.2008

Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity a Britské Veľvyslanectvo v Bratislave spoločne zorganizovali seminár zameraný na proces vytvárania lokálnych partnerstiev s lektormi z Veľkej Británie v Košiciach.

Tlačová správa
 
      Na základe trojdňovej návštevy vybraných pracovníkov Úradu splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity, ktorá sa uskutočnila 15.01.2008 v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie kde mali možnosť oboznámiť sa s postojom a nástrojmi sociálnej politiky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie vo vzťahu k menšinám a migrantom. Počas pobytu sa  stretli zástupcovia Úradu splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity  so zástupcami štátnej správy, samosprávy a tretieho sektora. Výstupom návštevy bolo pozvanie na Slovensko, čím Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity vytvoril možnosť pre predstaviteľov samospráv a mimovládnych organizácii Košického kraja oboznámiť sa s riešeniami sociálnej politiky znevýhodnených skupín v Británii.
      Následne Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity v spolupráci s Britským veľvyslanectvom v Bratislave a OZ Šanca pre Každého v Medzibodroží zrealizoval v Košiciach seminár zameraný na zlepšovanie procesu vytvárania lokálnych partnerstiev pri budovaní multikultúrnej spoločnosti. Seminár sa uskutočnil 26.02. 2008 v rámci dvojdňovej návštevy zástupcov Miestneho úradu Southwark z Londýna Kevisa Dykesa a Susan Crisp, ktorí boli súčasne aj lektormi vzdelávania. Na seminári sa zúčastnilo 35 zástupcov samosprávy, okresných úradov práce sociálnych vecí a rodiny, odborov školstva, občianskych združení. Zúčastnil sa ho aj veľvyslanec Veľkej Británie v SR Michael Roberts. Návšteva včera pokračovala stretnutím so zástupcami VÚC v Košiciach a diskusiou o situácii Rómov na území Košického kraja.  
Southwark je časť Londýna, kde 60 percent obyvateľov sú migranti z viac ako 100 rôznych komunít z celého sveta vrátane Rómov a travelerov.
 
26.02.2008 Bratislava