07.04.2008

Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity sa stretla s primátorom mesta Pezinok

 
Tlačová správa
 
      Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Anina Botošová sa stretla na rokovaní s primátorom mesta Pezinok Mgr. Oliverom Solgom. Témou rokovania bolo hľadanie spoločného postupu pri riešení bytovej situácie 90 rómskych obyvateľov z tzv. Glejovky, ktorá vyhorela v noci z 30. na 31. marca 2008.
      Primátor mesta Pezinok Oliver Solga informoval splnomocnenkyňu o opatreniach, ktoré mesto v tejto súvislosti urobilo. Splnomocnenkyňa ocenila všestrannú pomoc mesta postihnutým obyvateľom ako aj záujem o spoluprácu s Úradom splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity, ktorý mesto prejavilo,
     Na spoločnom rokovaní ktorého sa zúčastnili kompetentní pracovníci Mestského úradu v Pezinku, médiá a zástupcovia postihnutých Rómov sa dohodli, že primátor mesta predloží na rokovanie mimoriadneho mestského zastupiteľstva vo štvrtok 10. apríla spoločné návrhy, ktoré majú podporu aj Úradu splnomocnenkyne vlády.
     Mesto má záujem riešiť krízovú situáciu zakúpením unimobuniek, ktoré by slúžili ako prechodné bývanie na obdobie do realizácie nasledujúceho kroku, ktorým môže byť alebo rekonštrukcia zhorenej budovy Glejovky alebo výstava nízkoštandardných bytov.
Úrad splnomocnenkyne vlády SR je v rámci svojich možností pripravený pomôcť s realizáciou oboch riešení.
 
 
Bratislava 7.4.2008