Nachádzate sa na archívnej stránke Švajčiarskeho finančného mechanizmu v Slovenskej republike. Nové programové obdobie Švajčiarskeho finančného mechanizmu zatiaľ nebolo dohodnuté.

This is archive page of the Swiss-Slovak Cooperation Programme in Slovak Republic. The new programming period of the Swiss-Slovak Cooperation Programme has not been agreed yet.

Schválené projekty v rámci Štipendijného fondu

Dňa 29. augusta 2013 sa za účelom schválenia projektov v rámci 8. výzvy na podávanie žiadostí Štipendijného fondu uskutočnilo vo Fribourgu (Švajčiarska konfederácia) zasadnutie Riadiaceho výboru SCIEX-NMSch. 8. výzva, ktorá bola otvorená pre Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litvu, a Slovenskú republiku, mala uzávierku na podávanie žiadostí o štipendium 1. apríla 2013. Pre Slovensko to bola v poradí štvrtá výzva a na zasadnutí Riadiaceho výboru bolo hodnotených 23 žiadostí o štipendium, pričom schválených bolo 9 žiadostí v celkovej výške 600 000 švajčiarskych frankov. 

Riadiaci výbor v rámci zasadnutia schválil žiadosti z ostaných krajín nasledovne: 

  • Estónsko – 3 schválené žiadosti  
  • Maďarsko – 13 schválených žiadostí  
  • Lotyšsko – 3 schválené žiadosti  
  • Litva – 13 schválených žiadostí

Podrobnejšie informácie o Štipendijnom fonde ako aj o možnostiach uchádzania sa o štipendium nájdete na stránke Koordinačnej jednotky pre Štipendijný fond www.sciex.sk.


15305