28.07.2011

Prvé regionálne stretnutie pre starostov a zhotoviteľov prác v Demjate

Prvé regionálne stretnutie pre starostov a zhotoviteľov prác sa uskutočnilo 27. júla 2011 v obci Demjata, kde sa realizujú práce v rámci Prvého realizačného projektu Programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí SR. Obec Demjata sa nachádza v Prešovskom kraji a práve v tomto kraji je najviac obcí, ktoré realizujú práce v rámci 1.RP Programu (z celkového počtu 190 je to 86 obcí).

Výkonný manažér programu Ing. Michal Kravčík, CSc. na stretnutí zdôraznil, že prvé skúsenosti s vykonanými opatreniami sú dobré a projekty, ktoré sa začali realizovať v obciach prispievajú k zadržaniu vody v krajine, znižujú erózne procesy v poškodenej krajine, zlepšujú miestnu mikroklímu a biodiverzitu a celkovo tieto opatrenia zlepšujú vzhľad krajiny.

Po obhliadkach v teréne výkonný manažér programu - Ing. Michal Kravčík, CSc. skonštatoval, že je nevyhnutné dodržiavať stanovené princípy, zásady a logistiku prác a aj z tohto dôvodu sa v týchto dňoch uskutočňujú pracovné stretnutia starostov a zhotoviteľov prác, kde plánujú rozdiskutovať predovšetkým slabé stránky zrealizovaných opatrení.

Prvé z troch regionálnych stretnutí sa uskutočnilo v obci Demjata a ďalšie dve stretnutia sa uskutočnia v priebehu budúceho týždňa na strednom a západnom Slovensku.

fotogaleria Prezrieť fotogalériu