03.08.2011

Regionálne stretnutia pre starostov a zhotoviteľov prác k 1.RP Programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí SR. pokračovali 3. augusta 2011 v obci Snežnica a 4. augusta 2011 v obci Ožďany

Regionálne stretnutia pre starostov a zhotoviteľov prác k Prvému realizačnému projektu Programu revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí SR. pokračovali 3. augusta 2011 v obci Snežnica a 4. augusta 2011 v obci Ožďany. Na všetkých troch regionálnych stretnutiach sa zúčastnilo spolu 220 starostov, odborných garantov a zhotoviteľov prác.

Splnomocnenec vlády SR pre územnú samosprávu a integrovaný manažment povodí a krajiny - Martin Kováč ocenil prístup starostov obcí a ich záujem o realizáciu protipovodňových opatrení. Na stretnutiach a zdôraznil, že prvé skúsenosti s vykonanými opatreniami sú dobré a projekty, ktoré sa začali realizovať v obciach prispievajú k zadržaniu vody v krajine a k spomaľovaniu jej odtoku z krajiny, znižujú erózne procesy v poškodenej krajine, zlepšujú miestnu mikroklímu a biodiverzitu a celkovo tieto opatrenia zlepšujú vzhľad krajiny.

Po obhliadkach v teréne výkonný manažér programu - Ing. Michal Kravčík, CSc. skonštatoval, že je nevyhnutné dodržiavať stanovené princípy, zásady a logistiku prác a aj z tohto dôvodu sa v týchto dňoch uskutočňujú pracovné stretnutia starostov a zhotoviteľov prác, kde plánujú rozdiskutovať predovšetkým slabé stránky zrealizovaných opatrení.

Fotogalérie: