Regionálna kancelária v Banskej Bystrici


Regionálna kancelária ÚSVRK Banská Bystrica

8. 2. 2011 - Zástupcovia Regionálnej kancelárie ÚSVRK v Banskej Bystrici sa stretli so zástupcom Lokálneho partnerstva - žiarsky región, ktorý im priblížil činnosť organizácie. v súčasnosti sa realizuje už tretí projekt, vďaka ktorému sa občianske združenie v spolupráci so svojimi partnermi snaží vytvoriť metodiku a komunitné plány pre organizovanie partnerstva.       

29.10. 2010 – Regionálna kancelária v Banskej Bystrici monitorovala projekt  Lošalo Dživipen – Šťastný život – Safirah, n.o. Zamestnanci RK ÚSVRK v Banskej Bystrici navštívili pobytový víkendový tábor pre deti zo sociálne – znevýhodneného prostredia, ktorý sa realizoval v obci Veľké Uherce, okres Partizánske. Pobyt bol zameraný na skvalitnenie sociálnych kompetencií detí, na upevnenie ich vlastnej sebadôvery a sebapoznania. Projekt naďalej pokračuje pravidelnými stretnutiami s deťmi a s realizátormi projektu – 1 x týždenne. V mesiaci december 2010 bude projekt slávnostne ukončený galaprogramom, v rámci ktorého sa budú prezentovať samotné deti zapojené do projektu.

29. 10. 2010 - Pracovníci RK ÚSVRK sa na mestskom úrade vo Zvolene stretli s vedúcou sociálneho oddelenia a s pracovníkmi terénnej sociálnej práce. Obsahom pracovného stretnutia bola aktuálna situácia v lokalitách Pustý Hrad a v Lokalite Stráže. RK ÚSVRK vidí možnosti skvalitnenia života ľudí v tejto lokalite prostredníctvom realizácie LSKxP (zriadenie komunitného centra v lokalite, stanice osobnej hygieny a krízového bývania).