Regionálna kancelária v Rimavskej Sobote


Regionálna kancelária ÚSVRK Rimavská Sobota

10. 3. 2011 - Starostka obce Chrámec sa na stretnutí v Regionálnej kancelárii ÚSVRK v Rimavskej Sobote informovala o finančných možnostiach dokončenia prístavby hygienického centra.   

8. 3. 2011 - Zasadnutia Správnej rady OZ Partnerstvo pre rozvoj regiónu Poltár sa zúčastnila aj regionálna kancelária.  

8. 3. 2011 - Regionálna kancelária v Rimavskej Sobote informovala starostku a rómskeho aktivistu obce Trenč o možnostiach uchádzania sa podpory z Dotačnej schémy ÚSVRK na rekonštrukciu budovy základnej školy, čím by sa zlepšili podmienky pre rómske deti vo vyučovacom procese.    

22. 2. 2011 - Zástupcovia regionálnej kancelárie informovali starostku obce Viera Sakálová Hostišovce v okrese Rimavská Sobota o postupe pri predkladaní žiadostí  týkajúcich sa výstavby obecných nájomných bytov nižšieho štandardu. Starostku obce informovali o projekte terénnej sociálnej práce a o možnosti zapojiť sa do tohto programu.      

16. 2. 2011 - Zástupcovia Úradu splnomolcnenca vlády SR pre rómske komunity sa v obci Dulovo so starostkou obce Katarínou Balážovou a navrhli jej niekoľko spôsobov riešenia bytového problému miestnej rómskej komunity. Obec by mala začať zvažovať výstavby bytov nižšieho štandardu a realizovať komunitnú prácu, ktorýá by bola zameraná na osvetu medzi rómskou mládežou.   

8. 2. 2011 - Zástupcovia regionálnej kancelária sa zúčastnili pracovného stretnutia s novozvolenou starostkou obce Klenovec s cieľom vzájomne sa informovať o problematike rómskej komunity v klenovci a o programoch, ktoré môžu zlepšiť ich postavenie a integráciu. starostke bolo navrhnuté, aby podala nový projekt terénnej sociálnej práce na Fond sociálneho rozvoja a zabezpečila tak plné fungovanie programu v obci.    

8. 2. 2011 - Na požiadanie starostu obce Holiša vycestovali zamestnanci regionálnej kancelárie ÚSVRK do obce Holiša v okrese Lučenec. Starosta obce mal záujem informovať sa o možnosti pomoci z Dotačnej schémy ÚSVRK.

7. 2. 2011 - Zástupcovia regionálnej kancelárie sa stretli s riaditeľkou útulku ľudí bez prístrešia v rámci Domova dôchodcov a sociálnych služieb. Cieľom pracovného stretnutia bolo umiestniť do tohto zariadenia manželov, ktorí žijú bez prístrešia vo Veľkom Krtíši.  

18. 1. 2011 - So zámerom rokovať o bytovom probléme sociálne znevýhodnených rodín rokovali zástupkyne regionálnej kancelárie so starostom obce Neporadza. Obec Neporadza navštívia opätovne po zverejnení Dotačnej schémy ÚSVRK a starostovi vysvetlia postup , ako riešiť havarijnú situáciu.         

18. 1. 2011 - Zástupcovia regionálnej kancelárie v Rimavskej Sobote uskutočnili pracovný výjazd do obce Jestice, aby navrhli riešenia pri riešení bytového problému rodine starostke obce a postihnutej rodine, ktorá býva v poškodenom dome. Regionálna kancelária navrhla starostke začať hľadať pozemok na výstavbu bytov nižšieho štandardu ako možný spôsob pomoci sociálne znevýhodneným rodinám získať vhodné bývanie.   

17. 12. 2010 - Regionálna kancelária ÚSVRK v Rimavskej Sobote navštívila obec Nandraž a rokovala so starostom obce s cieľom riešiť bývanie rómskej rodiny, ktorá dostala unimobunku z Dotačnej schémy Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Rodine boli vďaka spolupráci regionálnej kancelárie s charitou zabezpečené paplóny, hračky a pod. 

8.12.2010 -   V obci Vidiná, okr. Lučenec zorganizovalo občianske združenie Cespom  celoslovenský tanečný festival Ohnivá mladosť, ktorý finančne podporil Úrad vlády SR a MK SR. V programe sa striedali rómske deti s deťmi z majority, čo bolo veľkým prínosom v odbúravaní predsudkov voči Rómom. Program tanečného festivalu sledovala aj Regionálna kancelária ÚSVRK v Rimavskej Sobote.      

16. 11. 2010 - Zástupcovia regionálnej kancelárie v Rimavskej Sobote sa v Rimavskej Seči  zúčastnili súťaže rómskych žiakov. Riaditeľstvo ZŠ s VJM v Rimavskej Seči v spolupráci s rómskym občianskym združením ROMARIM pôsobiacim pri ZŠ v R. Seči usporiadalo okresnú súťaž pre rómske deti. Účastníci súťaže mohli preukázať svoje schopnosti v prednese poézie, prózy, speve, tanci a v hre na hudobný nástroj. Občianske združenie ROMARIM v Rimavskej Seči je veľmi aktívne a realizuje mnoho projektov pre rómske deti z dotácii z OSF v Budapešti.

8. 11. 2010 – Situáciu v bytovke v obci Lubeník, ktorá má odpojenú vodu monitorovala regionálna kancelária v Rimavskej Sobote. RK ÚSVRK iniciovala rokovanie so starostom obce, vodárenskou spoločnosťou a spoločenstvom vlastníkov bytov. Starosta obce požiada od januára 2011 Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Revúcej o systém osobitného príjemcu a mesačné poplatky za vodu bude vodárenskej spoločnosti uhrádzať priamo obec.
 
3. 11. 2010 – Zástupcovia Regionálnej kancelárie v Rimavskej Sobote so starostkou obce Abovce si prezreli rozostavané byty nižšieho štandardu, ktoré sa odovzdajú novým nájomníkom do užívania koncom novembra 2010. Starostke obce navrhli, aby žiadala  po vyhlásení novej výzvy z Dotačnej schémy ÚSVRK na vybudovanie skladu dreva, prípadne na riešenie cesty do bytoviek, kde je nespevnená pôda.