Regionálna kancelária v Košiciach


31.3.2011 - RK Košice navštívila sídlisko Luník IX, kde rokovala s predstaviteľmi samosprávy o možnostiach zavedenia rómskej hliadky a o postupe „ozdravenia“ mestskej časti.

2. 3. 2011 - Regionálna kancelária ÚSVRK zorganizovala stretnutie s terénnymi sociálnymi pracovníkmi a asistentami terénneho sociálneho pracovníka pôsobiacimi v meste Rožňava.   

2. 3. 2011 - Zástupca regionálnej kancelárie rokoval s novozvolenou starostkou obce Seňa. Obec plánuje výstavbu obecných bytov nižšieho štandardu a komunitného centra. Nutne potrebuje zabezpečiť bývanie viacerým rodinám, dočasne aj v unimobunkách. Obec sa plánuje zapojiť do Dotačnej schémy ÚSVRK a požiadať o pomoc pri zabezpečení 2 unimobuniek.  

1.3.2011 - RK Košice navštívila novozvolenú starostku obce Seňa, kde rokovala o možnostiach pomoci obci prostredníctvom Dotačnej schémy ÚSVRK, jednotlivých ministerstiev i Európskej únie. V obci nutne potrebujú zabezpečiť núdzové bývanie pre matku s deťmi, uskutočniť výstavbu Nájomných bytov nižšieho štandardu.

1.3.2011 - RK Košice v rámci spolupráce s terénnymi sociálnymi pracovníkmi navštívila komunitné centrum v Rožňava, kde komunikovala o aktuálnych problémoch v regióne.

28. 2. 2011 - Výberového konania na pozície asistenta sociálneho terénneho pracovníka v meste Sobrance sa zúčastnila RK Košice.

26. 2. 2011 - RK Košice bola účastná na rómskom plese v meste Medzev, kde sa zúčastnila stretnutia s miestnymi Rómami a rokovala o možnostiach pomoci MRK, podpory zachovania prezentácie kultúry Rómov prostredníctvom hudby, spevu.

25. 2. 2011 - RK Košice bola účastná na pracovnom stretnutí splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity v obciach Soľ, Čakľov a Zamutov, kde rokovala so zástupcami obcí, MVO, ZŠ, SŠ Prešovského a Košického kraja.

21. 2. 2011 - Rómsku osadu Angy Mlyn v Michalovciach navštívil zástupca Regionálnej kancelárie v Košiciach, kde rokoval s terénnymi pracovníkmi a tému. Aktuálne problémy rómskych občanov v meste Michalovce.

21. 2. 2011 - RK Košice navštívila terénnych sociálnych pracovníkov v meste Sobrance, kde rokovala o možnostiach skvalitnenia ich práce a o aktuálnych problémoch v meste. Spoločne s TSP a ATSP navštívila rómsku osadu na Gorkého ulici v Sobranciach.

19. 2. 2011 - V Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach sa na treťom výročnom koncerte slovensko-rómskej gospelovej  skupiny AGATANGEL pochádzajúcej z obce Slavošovce v okrese Michalovce zúčastnil aj RK Košice.

16. 2. 2011 -   Pracovné rokovanie na pôde samosprávy mesta Dobšiná iniciovala RK v Košiciach, kde rokovala o možnostiach výstavby nájomných bytov nižšieho štandardu a o aktuálnej situácií v meste či rómskej osade.

14. 2. 2011 - RK Košice sa zúčastnila konferencie prezentujúcej vytvorenie a činnosť novovzniknutého Európskeho centra kultúry a vzdelávania rómskej národnostnej menšiny v košiciach.

9. 2. 2011 - Regionálna kancelária v Košiciach v rámci spolupráce so samosprávami a terénnymi sociálnymi pracovníkmi uskutočnila vo svojej kancelárii pracovno-školiace stretnutie s TSP a ATSP z obce Šamudovce, počas ktorého im vysvetlila zmysel a zámer práce s marginalizovanými rómskymi komunitami v obciach a mestách. 

3. 2. 2011 - Regionálna kancelária sa zúčastnila rokovania s novozvoleným primátorom mesta Sečovce, kde rokovala o možnostiach realizácie projektov v meste, ktorými by sa zvýšila životná i sociálna úroveň marginalizovaných rómskych komunít.   

3. 2. 2011 - Regionálna kancelária sa zúčastnila rokovania s novozvoleným starostom obce Blatné remety, kde rokovala o možnostiach realizácie projektov v v obci a o potrebe samosprávy so všetkými občanmi v obci.   

26. 1. 2011 - S Rómami o ich aktuálnej situácii v oblasti bývania, zdravia, zamestnanosti rokovala Regionálna kancelária v Košiciach.   

25. 1. 2011 - V obci Zurňa nad Bodvou sa košická regionálna kancelária zúčastnila na výberovom konaní na TSP a ATSP.  

24. 1. 2011 - V obci Šamudovce sa na výberovom konaní TSP a ATSP zúčastnila regionálna kancelária.  

21. 1. 2011 - Regionálna kancelária v Košiciach sa zúčastnila pracovného stretnutia rómskych starostov s premiérkou vlády SR, kde sa rokovalo o možnostiach vzájomnej spolupráce a podpory činnosti starostov zo strany vlády SR a Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.  

20. 1. 2011 - O možnostiach stabilizácie a zotrvania Stredného odborného učilišťa v Medzeve rokovala košická regionálna kancelária s vedúcim odboru školstva Košického samosprávneho kraja. 

10. 14. 1. 2011 - Regionálna kancelária v Košiciach sa zúčastnila prieskumu pripravenosti miest a obcí v procese implementácie LSKxP, ktorý bol zameraný na administratívnu a technickú kapacitu žiadateľov a ich schopnosť spolufinancovať schválené projekty v rámci LSKxP. V mestách Moldava nad Bodvou, medzev a obciach Jasov, Malá Domaša, Poša, Bystré, Sačurov, Prakovce a v Nálepkove sa zisťoval skutočný stav a napĺňanie potrieb cieľovej skupiny prostredníctvom podporených projektových zámerov.    

16. 12. 2010 - O aktuálnom bývaní Rómov v obci a o ďalšej prípadnej výstavbe nájomných bytov nižšieho štandardu regionálna kancelária ÚSVRK v Košiciach rokovala so starostom obce Bačkov.  

16. 12. 2010 - Regionálna kancelária ÚSVRK v Košiciach navštívila obec Vrbnica a jej rómsku osadu. So zástupcami obce rokovala o výstavbe nájomných bytov nižšieho štandardu, o aktuálnej situácii projektov v obci a o nutnej potrebe zriadiť hygienické centrum v rómskej osade.    

15. 12. 2010 - S novozvoleným poslancom obecného zastupiteľstva o možnej pomoci obci Blatné Remety rokovala regionálna kancelária. V obci Blatné Remety sa nachádza 80 rómskych detí v pestúnskej starostlivosti.     

15. 12. 2010 - Rómsku osadu Angy mlyn v Michalovciach navštívila regionálna kancelária v Košiciach. Dôvodom návštevy bolo stretnutie s terénnym sociálnym pracovníkom a asistentom terénnej sociálnej práce o aktuálnej situácii v meste a o možnej spolupráci v roku 2011.     

15. 12. 2010 - Regionálna kancelária ÚSVRK v Košiciach navštívila obec Veľká Ida, v ktorej monitorovala situáciu možných nepokojov súvisiacich s priebehom volieb. Regionálna kancelária Košice navštívila aj obecný úrad, OOPZ a komunikovala s miestnymi Rómami.   

6. 11. 2010 – Regionálna kancelária v Košiciach navštívila Rómov v obci Horovce, ktorým poskytla dôležité informácie o možnostiach ochrany ich osôb, ich právach a povinnostiach v súvislosti s bývaním.

3. – 9. 11. 2010 – Zástupca regionálnej kancelárie sa zúčastnil zasadnutia štipendijnej komisie k udeľovaniu štipendií pre rómskych študentov vysokých škôl v Prešove a v Bratislave.

 

 

30.3.2011 - RK Košice bola prítomná na porade Referentov špecialistov pre prácu s komunitami, tzv. rómskych špecialistov, kde prezentovala potrebu vzájomnej spolupráce KRPZ a ÚSVRK.

 25.3.2011 - RK Košice bola prítomná, ako zástupca ÚSVRK, na nahrávaní oficiálnej verzie rómskej Hymny v rádiu Regina Košice.

24.3.2011 - RK Košice sa zúčastnila na konferencií pod názvom Bezpečná Európa, kde prezentoval príspevok splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.

23.3.2011 - RK Košice sa zúčastnila na výberovom konaní pozíciu asistenta sociálneho terénneho pracovníka v obci Buzica.

15.3.2011 - RK Košice navštívila obec Jastrabie pri Michalovciach, kde rokovala so starostom obce o možnostiach pomoci Rómov, ktorých obydlie bolo zničené požiarom.

14.3.2011 - RK Košice v súvislosti s vyriešením spisu navštívila mesto Medzev, kde rokovala so samosprávou a následne v rómskej osade s tunajšími Rómami.

10.3.2011 - RK Košice navštívila terénnych sociálnych pracovníkov v obci Rankovce, kde rokovala o aktuálnych potrebách obce a o možnostiach rekonštrukcie podkrovných priestorov k vytvoreniu ďalších tried alokovaného pracoviska strednej školy.

10.3.2011 - RK Košice navštívila komunitné centrum v Kecerovciach, kde rokovala s p. Pechom o možnostiach ďalšej spolupráce a pokračovania programu TSP v obci.

8.3.2011 - RK Košice navštívila obec Horovce, kde komunikovala s miestnymi Rómami o ich aktuálnej situácií v oblasti bývania a zdravia.

8.3.2011 - RK Košice navštívila obec Zemplínske Kopčany, kde rokovala so starostom obce o možnostiach vytvorenia a rekonštrukcie komunitného centra.

8.3.2011 - RK Košice navštívila obec Tašuľu, kde rokovala so starostom obce o možnostiach riešenia problémov neprispôsobivej rodiny. Zároveň uskutočnila krátke šetrenie v rodine.

4.3.2011 - RK Košice bola účastná na výberovom konaní pozíciu sociálneho terénneho pracovníka v obci Buzica.