Poverená splnomocnenkyňa vlády SR pre národnostné menšiny odovzdá ceny na konferencii venovanej Národnej cene kariérového poradenstva

22.09.2015

Mária Jedličková, poverená splnomocnenkyňa vlády SR pre národnostné menšiny, sa v utorok 22. septembra 2015 v hoteli Mercure v Bratislave zúčastní na konferencii venovanej Národnej cene kariérového poradenstva. Podujatie organizuje Euroguidence centrum, ktoré je súčasťou Slovenskej akademickej asociácie pre medzinárodnú spoluprácu (SAIAC), a to už od roku 2009.  Jej cieľom je zviditeľňovať poskytované služby a oceniť dobrú prax v danej oblasti. Na súťaži sa zúčastňujú organizácie, zamestnávatelia aj fyzické osoby poskytujúce služby kariérového poradenstva pre deti, mládež i dospelých. V súťaži sa oceňujú aj rôzne jednorazové aktivity – publikácie, internetové stránky, nástroje, metódy, akcie, podujatia, tréningy a pod.
 
V tomto roku odborná porota nominovala dve organizácie: Člověk v tísni, o. p s., Spišské Podhradie a Tandem, n. o. so sídlom v Komárne. Vzhľadom na skutočnosť, že obe organizácie pôsobia už niekoľko rokov v regiónoch s výrazným zastúpením národnostných menšín, chce poverená splnomocnenkyňa Mária Jedličková svojou osobnou účasťou na odovzdávaní tejto ceny vyjadriť podporu ich činnosti a oceniť ich výnimočný prínos v tejto oblasti.
 
Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny
Úrad vlády SR

18847